John Frusciante – Album címek (magyar fordítás)

Mint azt már biztos tudjátok, idén két John Frusciante lemez fog megjelenni, most John ezeknek a címeiről írt pár szót a blogjában, amit Boros Verának köszönhetően most magyarul olvashattok.

A PBX egy belső kommunikációs rendszerre utal. Létezik ennek egy természetes változata, melyben a „cég vagy iroda” egy személy. Egy sikló (Funicular) két kábellel összekötött kocsiból áll, az egyik felfelé megy, a másik lefelé. A zene örökké így mozog, rengeteg szinten egyszerre. Az Intaglio olyan szobrász technika, mely során az alkotó a kép ellentétes oldalán dolgozik, ami által az ábra a néző számára végül domborúan jelenik meg, de a szög, melyből a szobrász alkot ennek az ellentéte. Az olyan zenében, amit szeretek egy ehhez hasonló megközelítést alkalmaznak, minél többször, annál jobb. A Zone egy olyan lelkiállapotra utal, melyben a világ többi része látszólag eltűnik, az ember közvetlen környezete összeolvad az érzéseivel és semmi más nem számít. Ez a négy szó együtt nagyon sokat elmond a kreatív folyamatomról.

Számomra a Letur-Lefr azt az átmenetet jelenti, amikor a kettő eggyé válik, melyet mindenekelőtt az album első száma szimbolizál, mely az utolsó folytatása.

A Letur-Lefr július 4-én, a PBX Funicular Intaglio Zone szeptember 12-én fog megjelenni.