2023. július 14. Bécs, Ausztria

A legtöbb koncertbeszámolót úgy szoktam kezdeni, hogy nehéz egy ilyen élményt szavakba önteni, ez most hatványozottan igaz, hiszen a péntek esti show elképesztő volt. A hangosítás pazarul sikerült, a budapesti koncert elbújhat szégyenében, mindenkit tökéletesen lehetett hallani, még a küzdőtér széléről is. Mindenki elemében volt, de John Frusciante valami elképesztő formát hozott, számomra ez volt az igazi visszatérése, mert bár a tavalyi koncertek is jók voltak, de most éreztem először úgy, hogy igen, erre az élményre vártam 17 évet.

A setlist kifejezetten jóra sikeredett, se az Universally Speaking, se a Snow nem tartozik a kedvenceim közé, otthonról olvasva ezt a setlistet biztos nem örültem volna ezeknek, de ott mindkettő fergeteges élmény volt. Ezeken kívül viszont egy szavam se lehet. Blood Sugar Sex Magik, Eddie, I Like Dirt, Soul to Squeeze, Throw Away Your Television és a hab a tortán, a Carry Me Home. Ráadásul a kifejezetten jó dalokon kívül ott volt az észveszejtő intró, a Here Ever After befejezése, az Eddie percekig tartó szólója, John Iggy Pop feldolgozása, a Californication intrója, a Give It Awayben feltűnő Heavy Wing, a Snow után percekig tartó jam, ezeket a setlist sose fogja tudni visszaadni.

Minden pillanatában tökéletes élmény volt ez a koncert, most láttam kilencedjére a Red Hot Chili Pepperst élőben, de úgy érzem ez volt a legjobb mind közül. Most már csak egyetlen kérdés marad. Mikor megyünk legközelebb?

Setlist:

Intro Jam
Around the World
Universally Speaking
Snow ((Hey Oh))
Here Ever After
Blood Sugar Sex Magik
Eddie
I Like Dirt
Throw Away Your Television
Neighbourhood Threat (John)
Reach Out
Soul to Squeeze
Suck My Kiss
Carry Me Home
Californication
Black Summer
By the Way

Ráadás
I Could Have Lied
Give It Away