Red Hot Chili Peppers – 2017. július 25. Krakkó

A két tavalyi, budapesti Red Hot Chili Peppers koncert után majdnem egy évet kellett várnom, hogy újra lássam a kedvenc zenekaromat élőben, de minden perc várakozást megért a dolog.

Ez már hatodik volt (2006, 2012, és három 2016-os koncert után), és valószínűleg a pesti koncertek után is ezt mondtam, de szerintem ez volt az eddigi legjobb buli. Múltkor összeszedtem, hogy mely dalokat hallottam élőben, nagyon reméltem kicsit bővülni fog a lista, és be is jött a kívánságom, hiszen Search And Destroy, Wet Sand és Aeroplane! Zseniális setlistet kaptunk, ezt a koncertet valószínűleg akkor is megvettem volna a livechilipeppers-ön, ha nem vagyok ott. Az Off The Map dvd óta az egyik legnagyobb kedvencem a Search And Destroy, hihetetlen nagy élmény volt élőben hallani, talán csak a Fire-nek örültem volna jobban, de nem panaszkodom, hogy volt Aeroplane is, ami a setlistbe visszakerülés óta szintén vágyam, plusz a Wet Sand is klasszikus gyönyörű darab, jó volt hallani élőben.

Minden dal stimmelt, a hangosítás mondhatni tökéletes volt, mindenkiből pont eleget lehetett hallani, bár mintha a koncert végére kicsit halkult volna az egész. Elmondtam már párszor, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy Josh Klinghoffer egy zseni, tökéletes volt a koncerten, a szólók, a jammek, mind kurva nagy élmény volt. Anthony természetesen megint rontott, ráadásul elég komolyakat, egyszer a Give It Away szólójába énekelt bele hamarabb, ami ennyi idő után már nagyon vicces.

Érdekes hangulatot kölcsönzött a koncertnek, hogy még világosban kezdődött, és csak a harmadik-negyedik számra sötétedett be.

Újra csak azt tudom elmondani lezárásnak, mint eddig mindig, ha ma este lenne koncert, akkor is mennék, hiszen még mindig fergeteges élmény.