Hogy is áll az új Red Hot Chili Peppers album?

Red Hot Chili Peppers

Az elmúlt hetekben többen is megkerestetek, hogy mit tudok az új albumról, következő turnéról, ezért az egyszerűség kedvéért legyen ez a poszt egy összefoglaló, hogy mit is tudunk.

Annyi már biztos, hogy a Blood Sugar Sex Magik óta először nem Rick Rubin lesz a lemez producere, hanem Danger Mouse, aki olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a The Black Keys, vagy a U2.
A lemezről beszélt már Flea és Chad is, bár pont Flea kéztörése miatt kicsit szüneteltetni kellett az új lemez munkálatait, ami Chad szerint egyedi és az eddigiektől nagyon különböző lesz.

Flea: “It’s cool. It’s super danceable, funky shit and some real introspective, pretty stuff. It feels good, man, and it’s fun to play it.”

Chad: “We’ve written and recorded in a way that we’ve never done before, so the record is going great,” he added. “We all have high hopes that it’s going to take off and we’re going to do something very different and unique for the Red Hot Chili Peppers.”

A lemez megjelenésének még nincs pontos időpontja, bár több oldal szerint már lehet idén megkapjuk az albumot, bár a sokéves átlag azt mutatja, hogy a lemezek május – szeptember között jelennek meg, tehát vagy egy hónap és a kezünkbe vehetjük a lemezt, vagy várunk kell jövő nyárig.

Egyelőre koncertdátumokkal se vagyunk elkényeztetve, utoljára januárban lépett fel az együttes, normális koncert meg már egy éve nem volt, de lemezfelvétel alatt amúgy se szoktak turnézni, így legalább a munkák befejezéséig várnunk kell, utána indul a promozás, majd a rendes turné, remélhetőleg valamelyik hozzánk közeli várost is útba ejtve (Bécs, München, Prága, ezen a vonalon bárhová elmegyek).