Rock And Roll Hall Of Fame

Red Hot Chili Peppers Rock And Roll Hall Of Fame

Jövő áprilisban végre elfoglalja méltó helyét a Rock And Roll Hall Of Fame-ben a Red Hot Chili Peppers! Többek közt a Guns N’ Roses és a Beastie Boys társaságában fog bekerülni a rockandroll dicsőségcsarnokába az együttes. A banda nagyon örül a dolognak, Flea írt is erről egy bejegyzést a blogján.

Bekerülünk a Rock and Roll Hall of Fame-be. Általában nem izgatnak nagyon a díjak és elismerések, de emiatt mégis igazán izgatott vagyok.
A zenekar jelenleg nagyon jó állapotban van. Turnézunk, pályánk néhány legjobb koncertjét játsszuk. Kialakulóban van Josh-sal az új közös nyelvünk, reményt és lehetőséget érzünk abban, amit most csinálunk és ez nagyon inspirál minket. Minden egyes alkalommal, amikor felmegyünk a színpadra, érezzük a kreativitást és a vibrálást, nagyon jól érezzük magunk a koncertek alatt és ez értelmet ad a napjaimnak. Határtalan energia árad abból, amit csinálunk, nagyon várom, hogy ezt az összetartozást a turné során is át tudjuk adni, és a stúdióba is magunkkal tudjuk vinni, hogy új zenéket írjunk. Olyan, mintha újszülöttként egyre csak nőnénk, és ez a legjobb érzés, amit valaha is kaphatok a bandánktól.
Így most ez a hír a hall of fame-ről különleges jelentőséggel bír számomra. Az, hogy ilyen módon ismernek el minket nagyon mély és megható érzés. Eszembe juttatja Hillel Slovak-ot, aki nélkül soha nem léteztünk volna, és akivel közösen alakítottuk ki a hangzásunk alapjait. Hillel közvetlenül befolyásol mindent, amit valaha csináltunk. Amit a korai években vele csináltunk körvonalazta azt, akik most vagyunk. Ez nagyon sokat jelentett volna számára, és nagyon szeretem őt. És természetesen a rendkívüli Jack Irons-t is, a másik alapító tagunkat, aki szerencsére itt van, hogy osztozzon velünk a pillanatban.
Ez a dolog emlékeztet valami olyanra is, amire amúgy is minden nap gondolok. John Frusciante-re, a virtuóz zenészre és dalszerzőre, aki annyit tett hozzá a zenekarunkhoz. Nélküle nem mennénk a hall of fame-be. Számtalan nagyszerű dolgot írtunk együtt, végtelen számú fantasztikus dolgot játszott el velünk, és megtanította nekünk, hogy hogyan legyünk egy kiváló zenekar. Segített, hogy egy sokkal magasabb szintre emelkedjünk, ő a legjobb. Éveken keresztül nagyon mélyen kötődtünk egymáshoz, és rengeteget köszönhettünk neki, mikor elhagyta a zenekart.
Őszintén hálás vagyok ezért a kitüntetésért. A rajongóinknak, akik mellettünk álltak az évek során, célt adtak nekünk, és estéről estére új energiával töltöttek fel minket, köszönjük.