Live Red Hot Chili Peppers

Live Red Hot Chili Peppers

A Red Hot Chili Peppers letölthetővé tette a koncertjeit. Évek óta vártuk ezt a lehetőséget, hiszen eddig vadásztunk minden egyes felvételre ami felbukkant a neten, még ha rossz minőségű közönségfelvétel volt is, hogy hallhassuk kedvenceink élő produkcióját. Arról most nem beszélek, hogy a 10 dollár / koncert mennyire számít lehúzásnak, miközben az album is ennyibe kerül (az amazonon például), részletkérdés. Viszont maguk a koncertek. A turné már lassan 3 hónapja tart (promo fellépésekkel), a korai fellépésekből is volt pár felvétel, így jól észrevehető, hogy Josh mennyit javult ezalatt az idő alatt. Még mindig nincsenek olyan fenomenális szólói mint Fruscaiante-nak (és persze pont most szól a 19-ei Birmingham koncert Scar Tissue-ja, amiben mégis zseniálisat szólózik), de néha olyan zseniális dolgokat hoz elő a gitárjából (talán a 9-ei London Hard to Concentrate), hogy csak pislogok. A régi számokat tisztességesen eljátssza, és le merném fogadni, hogy miatta kerülnek elő olyan kincsek mint a Breaking The Girl, Fire, vagy az If You Have To Ask. A setlistek változatosak (már amennyire ez lehetséges, persze mindig van egy alap sablon), és érdekes ahogy a sok éves bevett szokásokat eldobják (Under The Bridge már a 4-5 szám környékén). Az új számok működnek, a Monarchy Of Roses nagyon jó választás volt kezdő számnak, Look Around szerencsére alap lett a koncerteken, remélem az lesz a következő kislemez.
Régebben többen is panaszkodtak, hogy az együttes nem kommunikál a közönséggel, úgy néz ki ez változik, bár én mindig azt mondtam inkább egy jam, mint a szövegelés, most mindkettőből kapunk egy keveset. Flea hozza a megszokott formáját, állandóan baromságokat beszél („Akarjátok látni a péniszemet?”), Anthony meg követi, de mindenképpen Flea a főkolompos.
Ha már Anthony. Tőle mindenképpen vicces, hogy rengeteget ront. Teljesen mindegy, hogy új szám, vagy régi, mindkettő szövegét képes elrontani. Ami nem is gond, csak feltűnik ha ennyi koncertet egymás után hallgat meg az ember. Azért ennyi év után az Under The Bridge szövegét illik tudni 🙂
Összegezve ez egy nagyon jó dolog, a Bécsbe menők örülhetnek, nekik nem kell évekig vadászniuk a felvételre, hogy még egyszer hallhassák a koncertjüket.