Vendégposzt: An Oral|Visual History

An Oral|Visual History
An Oral|Visual History by The Red Hot Chili Peppers

Egy kedves olvasónk, Árpád büszke tulajdonosa egy An Oral|Visual History könyvnek, és írt is a könyvről egy rövid beszámolót, amit én boldogan leközlök nektek. És persze képek is vannak ám.

An Oral Visual History by the Red Hot Chili Peppers

A közelmúltban úgy döntöttem, nem várom meg, amíg magyarországi könyvesboltokban is kapható lesz a Red Hot Chili Peppers tavaly későősszel megjelent, An Oral/Visual History című önéletrajzi könyve, hanem inkább szert teszek rá az interneten keresztül.

Nem jelentett túl nagy dilemmát, hogy honnan rendeljem meg, a Bookline webáruháza ugyanis nagyjából kilencezer forintért kínálja a kötetet, míg az Amazon.com-on beszerezhető 21 dollárért, ami durván számítva négyezer forint, tehát még az Egyesült Államokból való ideszállítással együtt is csak alig több mint féláron megkapható. Tulajdonképp nem is értem, hogy képes az Amazon ilyen méltányos áron kínálni a könyvet, ugyanis gyárilag bele van nyomtatva a kötetbe, hogy 39,99 dollár volna az ára, de mindegy is, vásárlói szempontból igazán örömteli, hogy 21 dollárért adják 39 helyett.

Tizenhárom nap alatt meg is érkezett a csomag az Atlanti-óceán túlfeléről, bőven az ígért szállítási határidőn belül. Elolvasni még nem jutott időm, ám az eddigi belelapozások mindegyike igen pozitív élményt jelentett. Mint az az alábbi fotókon látható, a könyv afféle képes album is. A fényképek közt sok olyan szerepel, ami eddig máshol még nemigen volt látható, így egy rajongó számára már pusztán a képanyag is ereklyévé teszi az Oral/Visual History című könyvet. Ami pedig a szöveget illeti, annak döntő hányada közvetlenül a zenekar tagjaitól származik. A bekezdések elején szerepel egy betű (A, J, F, C), a tagok keresztnevének első betűje, amely jelzi, hogy épp melyik zenész visszaemlékezését olvassuk.

Különösen hasznosnak tartom a könyv legvégén szereplő „timeline” részt, ami kronologikus áttekintést nyújt az együttes tevékenységéről. A Red Hot Chili Peppers által kiadott összes lemezt nem birtokoló rajongók számára szintén jól jöhet az ugyanitt fellelhető diszkográfia, amely felsorolja a zenekar összes lemezét, az azokon hallható dalokat, és még kiadási adatokkal is szolgál.

Képek tovább mögött.
[salbumphotos=143,160,max,n,y,title asc]

Az eredeti bejegyzést erre.