Josh Klinghoffer

Most már akár hivatalosnak is lehet tekinteni dolgot, a Red Hot Chili Peppers új gitárosa Josh Klinghoffer. Ezt ő maga erősítette meg a régi oldalának szerkesztőjén keresztül. Persze addig semmi sem hivatalos, amíg az együttes oldalán, vagy egyenesen tőlük nem halljuk, de eléggé biztosnak tűnik a dolog.

De ki is ez a Josh Klinghoffer?

A 30 éves gitáros/dobos/szintis/énekes/basszer/zongorista leginkább John Frusciante szóló lemezeiről lehet ismerős, hiszen már hét albumon is segített Johnnak, legutóbb például a The Empyreanon. Emellett 2007-ben követte a Chili-t, és jó pár számba be is segített (This Velvet Glove, Wet Sand, She’s Only 18, stb…) a koncerteken. Ezen kívül ismert sessions-gitáros, sok előadóval dolgozott együtt (PJ Harvey, Bob Forrest, Gnarls Barkley, Tricky, Perry Farrell, Beck), az utolsó projektje a Dot Hacker nevű banda volt.

Jó ideig várnunk kell még, hogy kiderüljön hogyan fog helyt állni Josh a Chili-ben, de addig lehet szemezgetni az eddigi munkáiból, én mindenképpen a The Bicycle Thief – You Come and Go Like a Pop Song albumot ajánlom, egy mestermű.