Új John Frusciante nagylemez!

John Frusciante

A múltkor már volt hír, hogy idén nyáron John Fruscinte kiad egy új kislemezt, az viszont teljesen új dolog, hogy a Letur-Lefr (megjelenés július 4) után szeptember érkezik az új nagylemez, amelynek címe PBX Funicular Intaglio Zone (megjelenés szeptember 12).

John szerint a zenéje progresszív szintipop, a Letur-Left számait 2010-ben vette fel, a PBX számai pedig 2011-ben készültek.

Előrendelni John Frusciante hivatalos oldalán lehet. Azok akik előrendelik a lemezt, egyből megkapják a Glowe című számot a lemezről, ami pedig ez:

Tracklist:

01. In Your Eyes
02. 909 Day
03. Glowe
04. FM
05. In My Light

Hello people,

There are two new John Frusciante records coming out. The first is an EP entitled Letur-Lefr, and the second is an LP entitled PBX Funicular Intaglio Zone. I sing, play the instruments and am the engineer. The EP features a few friends on vocals, mostly MC’ing. The LP has one feature, the rest of the vocals being my own.

I consider my music to be Progressive Synth Pop, which says nothing about what it sounds like, but does describe my basic approach. I combine aspects of many styles of music and create my own musical forms by way of electronic instruments.

The tracks on Letur-Lefr are from 2010 and PBX was made in 2011. Letur is a compilation, a selected portion of music I made that year while PBX was conceived as an album, the songs having been recorded in succession. The records are very different from each other, so prior to the release of the LP, I will make available a free download of a song called Walls and Doors. This song pointed the way towards PBX, but was recorded 7 months earlier. I always took it for granted that Walls and Doors would be part of the record, but as it turned out the record was better off without it.

Letur-Lefr will be released in Japan on July 4th, in North America on July 17th, and in the rest of the world on July 16th. You can pre-order the EP, which will be available on vinyl, CD, cassette and in 32 bit, FLAC and MP3 digital formats here.

PBX Funicular Intaglio Zone will be released in Japan on September 12th, in North America on September 25th and in the rest of the world on September 24th. Like Letur-Lefr, PBX Funicular Intaglio Zone will be available on vinyl, CD, cassette and in 32 bit, FLAC and MP3 digital formats.

We will provide a pre-order link for PBX sometime in early August.

– Thanks, John

 • atika85

  Ez azért kurvajó dolog, mert az ASITHOS is egy zseniális lemez lett, még ha megbotránkoztatóan furcsa is.

 • Dávid

  Nekem ez (legalábbis ez alapkán) sokkal jobban bejön mint az Empyrean album vagy az új RHCP. Végre valami újdonság és érdekesség ami jó is. 🙂

 • shinezz

  Nem nagyon rendeltem még semmi se külföldi oldalról… De kb mennyi a posta költség ? Mert nem találom az oldalon leírva 😀

 • Guillaume Bequenforte

  Ez eddig eléggé barkácszene. Na meg a borító se teng túl a kreativitástól. 🙂

 • eszta

  szerintem ez zsenimeniális. amúgy az életbe nem hallgatnék ilyet, ha nem jf lenne. (de hogy lehet ducducba lelket rakni?)

 • akksi

  ez egy az az egyben az Empyreanról a Dark Light, annak második felében ugyanez a dallam megy végtelenítve, csak ott egy kórus énekli, és egy programozott cin van alatta, itt meg egy kicsit boss- novásítva lett.. de elég klassz!
  http://www.youtube.com/watch?v=TPsEcGAZ5h0&feature=relmfu
  ja, meg a mai index:
  http://langologitarok.blog.hu/2012/05/29/megtalaltak_a_hidat_ahol_anthony_kiedis_drogos_eveit_toltotte?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_05_29&utm_campaign=index

 • akksi

  amúgy mi az az “ASITHOS” ?

 • atika85

  A Sphere in the Heart of Silence

 • akksi

  jaaaa, köszi! az agyam kicsit ásitós..

 • akksi

  de ez akkor is a Dark Light, az Empyreanról.

 • Nicholas Cave

  “de ez akkor is a Dark Light, az Empyreanról.” igazad van, sose szerencsés egy új lemez első elérhető dalának egy eddigi akkordmenetet használó darabot választani, mert ez már kicsit elvesz az újdonságból JOhn amúgy is sokat ismétel a szólólemezein.

 • Guillaume Bequenforte

  Én úgy látom, hogy mióta John kiszállt a bandából, egyrészt sokkal explicitebben kifejezésre juttatja az öntörvényűségét, másrészt nagyon úgy fest, hogy olyan dolgokat akar csinálni (megint), ami teljesen ellentmond annak, amit a mainstream magában foglal. (Ami önmagában persze nem baj, csak akkor, ha már teljesen öncélúvá válik, amit csinál.)

  Ez nyilvánul meg a fenti dalban, a borítókban, többnyire a Lopezzel készített közös lemezben, meg abban is, hogy szinte teljesen kerüli a médiát (főleg ha volt zenekaráról van szó ugye :)). Ennek fényében meglepett a kissé “pénzszagú” közleménye. Így azért még nem teljes a kivonulás.

  Nekem az Empyrean meg To Record Only Waters a csúcspont. Ez a dal ezekkel a suta dobprogramokkal meg egy már korábban már lelőtt poénnal (gitár) nekem túl olcsó és öncélú. Na de majd látjuk, az első dal nem mindig beszédes. 🙂

 • akksi

  Ati, flea tweetwt nézd!