RHCP John nélkül?!

Elég sok pletyka látott napvilágot mostanában, és mindegyik szerint John Frusciante otthagyta a Red Hot Chili Pepperst. Az első forrás egy külföldi fórum adminisztrátora, aki -szerinte- megbízható forrásból tud arról, hogy John kilépett. Nem akarta folytatni a Chili-vel a dolgot, de azért csak bement a stúdióba, elkezdtek próbálni, viszont gitárosunk erőszakos volt, ez problémát szült, és otthagyta őket. Chad viszont azért nem beszél Johnról, mert van még remény, hogy visszatér.

A másik két forrás (egy LA Times újságíró és egy független kiadó) is arról tud, hogy John kiszállt, helyette az együttes Josh Klinghofferrel folytatja az új album munkálatait.

Viszont még mindig semmi hivatalos nincs, de mivel ezek egymástól független források, a dologban lehet valami.

*Frissítve*

Most már a musicradac.com is arról ír, hogy John kilépett, és az együttes Josh társaságában dolgozik tovább. A teljes cikk a musicradar oldalán olvasható.

**Frissítve 2**

A The Silver Tongue online magazin felvette a kapcsolatot a Chili pr-esével, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem cáfolta a híreket. “Jelenleg nem kommentáljuk a dolgot”.

 • MBalázs

  szívás ha igaz én a tényekre alapozok, john jóban van flea családjával képek is bizonyították ezt (akkor gondolom munkaügyileg sem lehet balhé), blackie azt írta h minden rendben (hitelesebb forrás), ak se mutatja probléma jelét a róla készült képeken ha baj lenne csak látszana rajta és még lehet sorolni ezt azt….h
  ha meg tényleg elment hát istenem ez van, van 1 jónagy adag bootleg nosztalgiázni, élőben meg már nem halljuk őket így jártunk

 • MBalázs

  inkább vmi marketinghúzás lehet megalapozva az érdeklődést az új lemez iránt

 • atika85

  Attól, hogy barátok, munka szempontjából még mehetnek szarul a dolgok (egyszer dolgozz együtt egy haveroddal, megtudod…)
  Blackie csak annyit írt, hogy készül a lemez, azt egy szóval sem, hogy John a gitáros.
  Képek alapján megdönteni… Elég vicces lenne.
  Nekik meg már bőven nem hiszem, hogy ilyen marketing húzásra lenne szükségük, már csak a névvel eladják magukat.

 • Bladix

  Hát ez elég lelombozó volt atika85.. valami jót nem tudsz mondani ? =/
  Kezdek kétségbe esni..
  És tudom h el kell fogadni a tényeket meg minden.. de ezt egyszer már eljátszotta John, most akkor mért játszaná el még egyszer ugyanazt?? ezt nem értem! Nem hiszem h az egész életét a szobájában akarja tölteni :S
  vagy igen?? :O

 • Remélem ez nem igaz, hogy Josh-al folytatják, ő közelébe sincs John gitártudásának, mondjuk lehet jóba van velük érti mit jelent chilinek lenni, de én szerintem ha ez a dolog igaz, mármint hogy John kiszállt, akkor inkább keressenek egy technikailag is megfelelő valakit. Josht szeretem, de a chilibe nemtudom elképzelni igazán.
  (amugy meg John kapja be ha ez igaz, ilyen primadonnás szarságot, hogy 2x eljátsza ezt a kilépős dolgot…nem igazán van tudatába szerintem, hogy másokkal kitud cseszni ilyenkor és hogy milyen hatással van más emberekre,rajongókra,bandatagokra.)

 • bőrülés

  Nem nagy tragédia. A Chili megcsinált 4 lemezt John nélkül, amelyek mind fasza funkysak voltak. Így legalább nem kell egy újabb SA-t végigszenvednünk, ami kb. John szólólemeze volt.

 • MBalázs

  mért a képek nagyon árulkodóak tudnak lenni, amikor john kiszált régen akkor elég meggyötört fejük volt bár lehet h a drogok miatt : D
  mind1 ha nincs john akkor nincs chili számomra

 • bebop

  Én még optimista vagyok, és bízom benne, hogy marad a régi felállás. Az viszont biztos, hogy számomra a Chili John nélkül már nem lesz ugyanaz… De szeretni fogom őket, akárhogyis. Az meg hogy Josh bejönne a képbe, hát nem mondok cifrát, de arra gondolok:)

 • szmash

  dráma

 • tszilard91

  szerintem john nélkül nem lennének már jók, mióta visszajött a hátán viszi a bandát. de őt nem kell szerintem megérteni ilyen és kész(ha nem is a szobájában de a stúdiójában simán leélné az életét sztem:)) ha kiszállt akkor ez van kisszé pesszimista lennék ugyan az új lemezzel de johnt ne hibáztassuk már, az meg szerintem régen rossz ha valaki csak a sikerért meg a rajongókért csinálja.

 • tszilard91

  amúgy még 1 dolog: bár leszögezem nekem sem a kedvencem a SA, de ebben a nagy ortodox ragaszkodásban is van 1 jó nagy adag önbecsapás. attól még nem szar valami mert megy a tv-ben és esetleg 13 éves tinilányok is hallgattják – mellesleg ők éppen azért mert megy a tv-ben. a Stadium nem teljesen a régi chili, de nem is lehet mindig ugyanazt játszani, és nekem szinte minden számban van valami ami megfog. tény, hogy sok hibája van, leginkább túl hosszú, de szerintem mindenképpen élvezetes lemez, és johnnak pl nagyon nagy pillnatai vannak a legtöbb számban. szóval ez már nem a régi, de az sem lenne jó ha erőltetett módon azt játszanák, mint a 80-as években. megváltozott a világ, és ők is, ennyi.

 • Matesz

  Én is szeretni fogom a bandát akárki legyen a gitáros, de tény hogy John nélkül nem lenne ugyanaz a banda, remélem nagyon hogy nem szállt ki és csinálják a lemezt, senki nem tud úgy gitározni ahogy ő, olyan stílusban tuti nem, max a képességében lehet hasonlót találni, de az viszont majdnem lehetetlen. Teljesen másképp tudnék ránézni egy red hot lemezre hogyha john kiszáll, egyszerűen nem bírom elképzelni hogy ilyen megvalósulhat.

 • Benjy

  hát nem tudom hogy igazak-e a pletykék de elvileg minden kiderül január 29.-én 🙂

 • Benjy

  vagyis :S

 • Tompi

  megmondjam miért hülyeség ez? bemegy John a stúdióba és elkezd balhézni… 1 alapból rögötn nem stúdióba vonul a zenekar két év szünet után, hanem próbálnak stb…. 2 megcsináltak együtt 5 albumot, nemhiszem h zeneileg olyan nagy problémájuk lenne egymással… 3 John nem az az ember aki balhézik, akkor csendben szépen otthagyja a zenekart, ő olyan hogyha valamit nem akar akkor nem is fogja csinálni… szal ez így ebben a formában ahogy levan írva szerintem nem igaz:D

 • sunyisanyi

  Igen, szerintem is kicsit felvan fújva, de vitatkozni lehet hogy vitatkoztak egymással, de arról hogy mért akar elmenni. Am a Makaroni írt a végén, azzal nem értek egyet. Pont John nem ilyen érzéketlen. De ha nem tudja(ák) össze egyeztetni a nézeteiket akkor Istenem ez van.

 • tszilard91

  azért john is ki tud akadni elég gyakran, szerintem főleg a visszatérése óta. láttam 1 videót h koncerten elkezd baszakodni mert a közönségben van 1 tábla h john let me play your gitar:) szal én el tudom képzelni h próbákon balhézik ha nem tetszik valami neki.

 • eveydoll

  Nah jó, lehet, h igaz, lehet, h nem. Én azt mondom, várjuk inkább meg a hivatalos bejelentést. Akkor már minden biztos lesz. Addig pedig várakozunk.

 • döms

  egyrészt óbakker. szar, mert John nyilvánvalóan pótolhatatlan. a világ (egyik) legtehetségesebb gitárosa, ráadásul Josh-t, nem tudom hogy vagytok vele, én nem tartom olyan kiemelkedőnek. johnny adta a koncertek legnagyobb varázsát, ő az oka, hogy egy számot annyi verzióban hallgathatsz meg, ahány bootleged van.

  másrészt pedig 10-ből 9 ember siránkozott, hogy az SA már unalmas, rózsaszín rágógumipopzene, stb. úgyhogy franc tudja, egy új gityós talán felkavarja az állóvizet, aztán lesz majd megint funky monks, meg good time boys, a heyho-zást meg elfelejtik remélhetőleg egy időre.

  viszont így meg mekkora mázli, hogy még láthattam élőben.

 • atika85

  másrészt pedig 10-ből 9 ember siránkozott, hogy az SA már unalmas, rózsaszín rágógumipopzene, stb. úgyhogy franc tudja, egy új gityós talán felkavarja az állóvizet, aztán lesz majd megint funky monks, meg good time boys, a heyho-zást meg elfelejtik remélhetőleg egy időre.

  Valami ilyesmit akartam én is írni. Egy új gitáros mindig változást hoz. (láthattuk Dave példáján is). Josh szerintem egy nagyon jó gitáros, de nem egy John. Szép iparos munkával csinálja a dolgát a lemezeken, de eddig egyetlen általa játszott albumon sem voltam úgy, hogy ooobazdmegmekkoraszólóóóóó, meg hasonlók. Persze lehet ez a Chili-ben máshogy lenne, nagyobb teret engednének neki, hogy szórakozzon. Ráadásul Josh erősen szeret az elektronikával is szórakozni, ki tudja milyen új dolgokat hozna bele az együttesbe.

  Nehéz dolog ez… Közben ahogy hallgatom a Bicycle Thief lemezt, egyre jobban az van, hogy csak kurvajó ez az ember. (Song For A Kevin Spacey Movie, ohhbazdmeg)

 • MBalázs

  nem kell ahhoz új gitáros h új dolgot mutassanak be (bssm>cali> btw)
  és talán nincs is olyan banda ahol veszekedés nélkül születik meg 1 lemez, olyan nincs vagy nagyon ritka esetben van h ír vki vmit és az minden tagnak tetszik….
  és ati a változás nem csak pozitív irányba mehet… mégha a lemez tekintetében pozitívba is menne a régi számokat nem tudja úgy át adni senki mint john, és john nélkül ellehet búcsúzni a 16 perces end jamektől is
  különben sem lépett ki szal mind1

 • Johnnal az igazi a Chili.
  http://ilka.hu/ilkablog/?p=1911

 • atimann

  @ ilka:

  Minden elismerésem a cikk írójának, bár nem mindenben értek egyet és csak az első részt olvastam el, de ügyes anyag lett.

  A hírhez meg nehéz mit hozzászólni, hétről hétre, hónapról hónapra változnak a dolgok, már egy találgatós időszakot túléltem, nem hiszem hogy hiányzik még egy, vagy az előző folytatása. Még ha biztosan megerősítenék a tagok, hogy John kilépett, abba sem tudnék feltétlenül hinni, mivel bármikor visszatérhet, itt minden nyitott lesz az új album megérkezéséig.

 • Matesz

  A legnagyobb veszteség az lenne hogy ha kilépne hogy nem láthattuk élőben. (már aki persze)
  ÁÁ de csak nem lépett ki.

 • psycho

  azért nem meghalni készül, hogy ne láthatnánk élőben x)
  én még nem mondok semmit, majd ha lesz biztos infó. John hisztis ribanckodjon ameddig csak jól esik, de a végén legyen ott. ennyi 🙂

 • Matesz

  De ha kilép a red hotból máshol nem is láthatjuk őt élőben, mellesleg max akkor nézném meg élőben hogyha a szóló lemezeiből adna elő jó pár számot, de arra meg nagyon kevés az esély

 • Atimann!
  Köszi a kritikát, tényleg szubjektív lett a John-os írásom (már a második rész is kész), de remélem átjött, hogy szeretettel állok a mesterhez.
  http://ilka.hu/ilkablog/?p=2601

 • Tevagyokaz

  Hát én kiakadok ha tényleg kilép. Oké, biztos Josh-al is érdekes lenne a banda, de nem olyan. Nem értem mért akarna kilépni amikor most vannak a csúcson, már mindenki ismeri őket aki számit. Habár az egyik interjújában (biztos olvastátok), mondta h nem akar koncertezni, annak ellenére hogy nemrég adta ki az Empyrean-t, mert össze kell állitani akkor egy együttest, azzal meg próbálni kell stb., meg ő most inkább a belső békére hajt vagy valami ilyesmi. Lehet hogy “kipróbálta” milyen ha megint összeállnak, de neki mégis inkább a szóló album csinálgatás kell. Nem azért, nekem a szólólalbumai is nagyon tetszenek, és több ideje is lenne rájuk , de hát attól még simán játszhat a bandában, hány szólóalbumot kiadott akkor amikor turnéztak.
  Ha meg kilép, én tiszteletben tartom, mégis csak a kedvenc gitárosom. Elfogadni viszont nem fogom, az biztos.

 • zsó

  Amikor elolvastam ezt a hírt, valahogy megdöbbentem hogy mennyire fontos is számomra hogy John legyen a bandában. Meg az összes többi tag is. Így az igazi a RHCP, nagyon furcsa lenne máshogy elképzelni…
  Bár korábban rengeteg tagcsere volt, azért nagyjából a “mi időnkben” végig a jelenlegi felállással működtek, és összességében is a lemezek nagyobb része készült velük.
  Szerintem nagyon nehéz így a távolból megítélni, hogy John mit érez meg mit gondol, meg hogy “hisztis”-e vagy sem. Amúgy az a történet amit itt valaki leírt, hogy kiakadt tőle hogy valaki a közönségből játszani akart a gitárján, úgy végződött hogy később bocsánatot kért tőle (és lehet hogy még meg is engedte neki hogy játsszon rajta? erre már nem emlékszem).

  Nekem mondjuk fura, hogy ennyi együtt töltött idő után ne tudnának zeneileg együttműködni, vagy akárhogyan. Én azt hittem, hogy ilyen szempontból már “túl vannak a nehezén”. De persze millió ok lehet…

  Mindegy, a lényeg hogy az egész hír kamu legyen:D

 • Tevagyokaz

  Zsó, én amikor elolvastam(meg még most is), hisztiztem, sirtam, zokogtam. Ajánlom neki hogy ne lépjen ki, sztem még sok rajongója fogadná hasonlóképpen mint én.

 • Matesz

  Hát igen, csalódottság lenne mindenkiben ha ott hagyná a bandát

 • sunny bebop

  Igazából nem tudom, miért paráztatjuk be magunkat előre- és ez nem azt jelenti, hogy én nem lennék kész, ha kilépne, de egyenlőre semmi konkrét, hivatalos verzió nem látott napvilágot. Majd ráérük akkor ünnepelni, vagy sírni, ha valaki megerősíti a híreket. Mert hát most minden csak feltevés- a legjobban Blackie nyilatkozatának magyarázata tetszett:)
  Bizzunk Johnban!!!!!
  Ennyi erővel- mondván hogy sok a külön munka- Flea is, Chad is bedobhatná a törülközőt, de nem fogja ezt tenni egyikük sem. Szeretik egymást, és mi is őket, ez a lényeg!
  Jön a karácsony, majd a fa alatt lerendezik az apró nézeteltéréseket, ha akad ilyen, és béke lesz és szeretet:) Én meg elkezdek gyűjteni, hogy végre láthassam őket együtt, élőben:)!

 • döms

  sunny: az a baj, hogy nyilvánvaló, hogy az együttes tud a mindenfelé keringő pletykákról, eljutottak már hozzájuk is. Blackie évekig vezette a hivatalos fanklubot, tutira hallott már róla, mit beszélnek egymás közt a rajongók, gondolom ismer egy párat. erre ilyet szól, hogy az album munkálatai jól haladnak. nem azt mondta, hogy nyugi emberek, hallom mit hordtok itt össze, de hülyeség az egész és minden a legnagyobb rendben.

  volt az az eset nyáron, amikor jött egy hír, hogy Anthonynak a veséjét műtik, vagy mi. akkor is, tisztán emlékszem, épphogy elterjedt ez a pletyka, Blackie napokon belül cáfolta. nyilván most is cáfolna, ha lenne rá oka.

  aztán ott van a Chad-interjú, és megannyi forrás, miszerint Josh elhagyta a Warpaintet és csatlakozott chiliékhez.

  az egyetlen furcsaság az egészben, és az egyetlen lehetséges kapaszkodó azoknak, akik reménykedni szeretnének, hogy John sem mondta egyelőre soha egy szóval se, hogy kiszállt. viszont, mindent összevetve, egyértelmű, hogy valami nem stimmel. az az együttes, amelyik mindig áradozik saját magáról, meg a hírhedt kémiáról, amikor dalokat ír, most töknémán hallgat. szar ügy.

 • atika85

  Post frissítve.

 • Matesz

  nah még egy pofon kicsiny közösségünknek.

 • Shep

  Az a szép a dolgokban, hogy változnak : )
  A kétezres évek elejét és azt a varázslatos hangulatot úgyse hozhatja vissza senki, mégis butaság lenne bánkódni rajta..

  Én kiváncsi vagyok Joshra
  De remélem azért elmondják majd hogy mi volt konkrétan a probléma.

 • MBalázs

  josh jó zenész én bírom őt régóta kíséri a bandát egy baj van vele h ő nem john

 • MBalázs

  pont ezt akartam amit shep :] voltak olyan időszakok a banda történetében ami már sosem jön vissza, emlék marad, a banda legszebb évei 2004ig voltak

 • sunny bebop

  Ez igaz! Kérdés van-e jobb a jónál?:)

 • atika85

  Ahogy a cikkben is van, tényleg az a kérdés, hogy Josh vajon tud-e a Chili-nek számokat írni. Hiába tudja koncerten helyettesíteni Johnt (mert biztos tudja), a zeneírás nagyon más.

 • MBalázs

  persze lehet filózni h josh már 2007ben is azért volt a bandával h kezdje átvenni john szerepét…john szájából (szal nem szöveges interjúból) hallottam 2007ben v 2008 elején h nem akar turnézni mert utál utazni meg várni a fellépést ő csak zenélni akar akár otthon is

 • J.A.F.

  a source…..nekem ez még mindig nem tűnik hivatalosnak, remélem az egész csak valami pletyka. Nincs bajom Joshsal, de Johnt nehéz lesz pótolni.

 • atika85

  Ha csak egyetlen oldal/fórum hozta volna le a dolgot, akkor perszepersze…
  De a MusicRadar egy elég ismert oldal, nem hiszem, hogy egy ismeretlen pletykára alapozva lehoznák ezt a cikket. Ráadásul nem csak ők írták ezt, ez már legalább a 4. hely, ahol erről lehet olvasni.

 • MBalázs

  pont ezért mondtam ezt az interjút, lehet igaz, meg ez a túl hosszú szünet is gyanús, elég spontán bejelentés volt, lehet már 2007bena turné alatt is voltak gondok….
  mivel én elméletileg sokkal tovább élek mint ők ezért előbb vagy utóbb bekövetkezne a feloszlásuk de nem gondoltam h ilyen hamar…
  meg tavaly milyen rozzant volt már john, lehet drogozik megint

 • MBalázs

  ja meg azt nem értem h mért nem mondják meg a tutit? úgyis kiderül hiába titkolják

 • Fallout11

  Én 1000 éve szeretem a chilit de SA-tól többet vártam volna… John új szóló albuma volt a végső csalódás számomra, persze szeretem ma is őket de amit ma csinálnak nekem nem jön be, szerintem MM,BSSM idején voltak a csúcson… szerintem ez a kis külön válás mindenkinek jót fog tenni…
  Persze ez csak az én véleményem, kövezetek meg 😛

 • MBalázs

  1000 éve ők még sehol sem voltak vmit elnéztél : D
  de nem kell még semmit sem biztosra venni, majd ha hivatalosan meglesz erősítve na majd akkor talán elhiszem de majd a színpadon dől el nekem

 • Shep

  Akkor írja meg a számokat meg amit kell, Josh meg majd eljátsza és turnézik : )

 • peeet

  Én mindenestere várnék egy hivatalos bejelentést a bandától. Addig csak izgulok…

 • stadium_arcadium

  szerintem John megint drogozik! ez eddig mér nem merült fel senkiben se?

 • bőrülés

  mondjuk a music radaros cikk alapján elég egyértelmű a dolog…

  “Frusciante also refused to be introduced to be as ‘guitarist for the Red Hot Chili Peppers,’ preferring instead to be called, simply, ‘guitarist.'”

 • iksz

  Én még mindig hivatalos nyilatkozatot várok, valamelyik zenekartagtól. Majd szóljatok ha lesz ilyen…

 • atimann

  Én a dilemmát nem értem. Minden valamirevaló gitáros tud számokat írni, elég csak meghallgatni pár igen kezdő funkrock bandát. Josh ráadásul már elég tapasztalt öregmotoros. Szóval legalább egy One Hot Minute szinvonalú albumot kihozhatnának az egész gitároscseréből. Kell hozzá sok disztorzíó, egy whammy pedál, pár funk-os ütem, hatásos szünetek…stb.

  Ha Dave tudott maradandóan jó Chili “gitár-lájnokat” írni, akkor pont egy vérbeli John-klónnak ne sikerülne.

  Amúgy meg kitudja…
  lehet hogy a musicradar és az a bizonyos RHCP közelinek beharangozott forrás így akarják kiugrasztani a nyulat a bokorból, hogy ugyanmár nyilatkozzanak valamit, erre már muszáj lesz lépniük. D:

 • kmisi

  bennem sok érzés kering (kizárólag arra fókuszálva, hogy mi van, ha a hír igaz)

  először is, bassza meg john. imádom azt az embert, számomra az jelentené a mindent, ha az a38-on az első sorból nézhetném a koncertjét (vagy legalábbis 1 méterről láthassam élőben zenélni). de most jön ilyen fasságokkal hogy otthon akar zenélni meg blabla… milyen zenész ez? hogy egy klasszikust (papp szabolcsot a supernemből) idézzek, egy zenekar azért van, hogy zenéljen, koncertezzen, nem azért hogy fantomzenekarként működjön. a zenélésben pont a koncertezés a legjobb. baszhatod ha van 1000 számod, de nem adhatod elő őket.

  a másik érzés vmi olyasmi volt, hogy oké, tiszteletben kell tartani, mert elvont figura és ha a zenész nem érzi jól magát, akkor lépjen ki… de a komment írása közben rájöttem hogy basszameg, hülye ez az ember.

  mondjuk még mindig jobb, mintha halálra drogozná magát

 • zsó

  :S
  Úristen felnézek ide aztán látom hogy már 53 komment van, mondom mi történt. Hát megkaptam a választ.
  Egyértelmű, hogy nem minden zenész szereti a rivaldafényt meg a hírnévvel, koncertekkel járó felhajtást. Mondjuk az más kérdés, hogy az biztos jó hogyha az emberekhez eljut a zenéd, de egy ekkora bandánál azért hónapokig turnézni biztos strapa, annak aki mással szeretne foglalkozni meg egyenesen teher.
  Pont tegnap néztem meg újra egy Bérczesi Robival készített interjút, amiben beszél róla hogy miért szállt ki a Hiperkarmából. Ő is azt mondta hogy ő inkább lenne az az ember aki a háttérben gitározgat de valójában ő írta az egész zenét, mint olyan aki előtérbe van tolva és sikongatnak érte a lányok.
  Csak hát az hogy ő ezt befejezi, csak néhány ezer embert zavar, az meg hogy John úgy dönt, hogy kiszáll, több milliót… Ezt nem tudom hogy mennyire fogja fel. Persze csak emiatt elvárni hogy folytassa, ha nem akarja…hát nem tudom.
  Mindenesetre szomorú:(

  Azért én akkor is elmegyek koncertre meg minden, ha Josh lesz:)

 • Kajszy

  Na szép?én ezt az egész John ügyet,már régóta érzem!Nagyon jó gitáros,vele jutott,a Chili oda ahol most vannak,de én nem nagyon hiszek benne,hogy a bandában marad!Közel 20-éve hallagatom a Chili zenéjét,számomra egyáltalán nem meglepő,hogy lightosabbak,az biztos ha minden lemezük a BSSM volán írodott volna,már senki se emlékezne erre a zenekarra,így meg nagyobb réteghez tudnak zenélni,és nem rossz amit csinálnak!És hogy populárisabbak lettek,azt elsősorban,pont Johnak köszönhetjük,én még nem írom le őket,ki tudja mi jön ki ebből!John,meg ha nem akarja maradjon otthon,és zárkozzon be,nagy élmény lesz!

 • rityka

  én csak azért bánom k*vára ezt az egészet mert még egyszer elmásztam volna egy klasszikus felállású red hot koncertre.

 • Tevagyokaz

  Hát nekem még csak szűk 3 éve kedvencem a Chili és még nem láttam őket élőben 1ütt. Habár lett volna rá alkalmam hogy megnézzem őket 2007-ben, Szerbiában, de akkor még csak 3 hónapja ha szerettem a zenéjüket. Meg már anniyra hozzászoktam hogy John a gitárosuk, meg hogy milyen jó, mert h a Chili-n kivül is kiad albumokat… És most ha kilépne akkor olyan furcsa lenne. Szóval milyen furcsa lenne azoknak akik már mondjuk 10 éve élnek halnak John-ért? Meg ha otthon marad és kiad mondjuk egy olyan albumot ami tele van szólókkal (pl mint az új albumáról a Before the begining), akkor nekem az még “oké” lenne. Josh meg tényleg nagyon jó zenész. Nekem nagyon tetszett az A Sphere In The Heart Of Silence album amit John-nal készitettek, pedig addig azt gondoltam h a gép zene nekem nem jön be:D. Ráadásul, nincs rossz hangja se (mivel gondolom énekelne a háttérben). Szóval összességében nézve nem olyan tragikus a helyzet. Megszoksz vagy megszöksz…

 • MBalázs

  ez nem csak a rajongókról szól hanem arról h ha nem lennének anthonyék már halott lenne, ak vette neki még a gitárt is meg fizette neki az orvosi segítséget stb… a többiek hozták őt vissza az életbe, erre meg most így cserben hagyja őket, ez emberileg sem szép (persze ha igazak a hírek)

 • rityka

  bemondta a rádió is: JF kiszállt

 • Tevagyokaz

  pff, ez nem lehet igaz. MBalázs, igazad van. Én csak próbáltam felvázolni a helyzetet az én szemszögemből:) De akkor is gondolj bele, melyik a jobb ha 4 ember,vagy több ezer (vagy talán millió?) ember hiányolja? Habár Anthony-éknak nem a zene miatt lenne rossz, hanem amit te mondtál: “a többiek hozták őt vissza az életbe, erre meg most így cserben hagyja őket”. :/

 • kmisi

  sztem egy pillanatig sem merült fel anthonyban, hogy azért menti meg johnt, hogy később újra együtt zenéljenek. igazi barátként nem is cselekedhet hátsó szándékkal, és igazi barátként tiszteletben kell tartania, hogy john otthagyja a bandát. ez nem cserben hagyás, nélküle is ugyanolyan sikeresek lesznek, már rég elérték azt a hírnevet a bandának, ami lemoshatatlan. csak mi, john-rajongók siránkozhatunk az egész ügy miatt. de én mindaddig reménykedek, amíg meg nem erősíti egy bandatag az állítást, nem érdekelnek a zeneiweboldalas cikkek, sem a wikipédia. egyedül a zenekartól várhatunk hiteles nyilatkozatot

 • sunny bebop

  Rityka! Milyen rádió?

 • Matesz

  A másik meg az hogy nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem baromi furcsa lenne mást látni a színpadon aki mondjuk nyomja californicationt vagy a can’t stopot, az under the bridge-ről ne is beszéljek. nem tudok mást elképzelni hogy játsszák csak johnt. De hát ha megy hát menjen, legalább megmaradnak a szóló albumai és hallgathatjuk azokat.

 • rityka

  http://en.wikipedia.org/wiki/Red_Hot_Chili_Peppers

  jobb oldalt a tagoknál már megtörtént a csere (úgy látszik nekik már egyértelmű a hír valóságalapja) és ha tovább kattintotok, John Frusciante életrajza is módosult a végénél….

  (Sunny: nem tom melyik rádió, asszem amelyik most a sláger helyett van)

 • rityka

  arra viszont kíváncsi leszek, h hogy fog majd vokálozni a régi rhcp számokban. félek, h komikus lesz

 • rityka

  mármint josh of corse

 • Dani

  Igen ezek szerint télleg kilépett John az új rádióba Neo fm ha szabad írni bemondták hogy kilépett és ennek tiszteletére le is adták a by the way számukat. 🙁

 • atika85

  Ugye azt érzékelitek, hogy mindenki a musicradar cikkjéből dolgozik (vagy innen….), tehát ugyan az a forrás, mindenki ugyan azt mondja.
  Ráadásul mi többet tudunk, ők nem írtak az s-a fórum adminja általi levélről.

 • J.A.F.

  nah javíthatom át a nevem J.A.K. -ra. pfff 😉
  Azért én még reménykedem, ugyanaz az 1-2 forrás van mindenhol feltüntetve…

 • Matesz

  ez legyen a legnagyobb gondod hogy javíthatod át a neved 😀

 • .jklm.

  a wikipedia ugyanúgy nem hivatalos, mivel akárki beleirhat akármit:)

 • Ł@Ł@

  Én nem reménykedem abba hogy visszatérnek.De nem is sírok hogy feloszlanak.Mert nincs értelme még sírni meg örülni se.De azért valahogy ahogy telt az idő nagyobb esélyt látok a hogy John kilép.Mert mikor elindult ez a új album készítésről szóló hírek.Hát nem azok nagyon lelkesedő hírek voltak.Vagy csak én érzem így?Sőt hogy Chad se akart Johnról beszélni.De ha akárhogy is van.John egyszer kiállhatna és elmondhatná mi van igazából és nem lenne megint ez az értetlenség.Jó volna ha John nem hagyná ott.Ha tényleg kiakar szállni akkor legalább valami utolsó albumot igazán végig csinálhatna velük.És nem csak a rajongók miatt de szerintem így tiszteségesebb lezárni a bandát.Mert John nélkül szerintem ne is legyen album mert már az nem is Chili.Meg Flea is megmondta hogy John nélkül nem lesz Chili.

 • Matesz

  osztom

 • Tevagyokaz

  Én is. Ez azért szemétség h mi itt izgulunk,John meg ül a babérjain…

 • atika85

  L@L@:
  Elsiklottál egy két részlet felett. Nem oszlanak fel, jelenleg is próbálnak Josh társaságában, szó sem volt arról, hogy itt vége az együttesnek. Josh egy felkapott gitáros, ki tudja mit hoznak össze vele. Ráadásul mindenki annyi emberrel dolgozott már, hogy ez sem jelenthet gondot. Persze az megint más Chili lesz, de ilyen az élet, változnak.

 • peeet

  Atikának igaza van nagyon. Az index.hu és minden rádió ugyanabból a hírből dolgozik. Senki sem tud újjat mondani. Ha meg nem lesz JF, akkor lesz helyette más. Valahogy megoldják, ha akarnak új lemezt.

  Szerintem AK, Flea és Chad dolgozott már annyi emberrel, hogy nem lesz probléma. Ezek a zenészek zenélni akarnak. Ha Frusciante kilépett, akkor megoldják máskép. Nem engedhetik meg maguknak, hogy John irányítsa a zenekart.

  Olvastam a postok között, hogy JF drogozik újra. Ez is előfordulhat, de lehet, hogy egyébként is magába fordult és Önmegvalósít. Nem egy közösségi alakat. Lehet, hogy a hosszú SA turné tett be neki. Van ilyen.

  A chili már annyi változáson ment át, hogy John kilépése nem hiszem, hogy újra megingatná. Ráadásul ettől még maradhatnak jó barátok is. Persze az is előfordulhat, hogy a többiek nem bírják el John Önmegvalósítási kényszerét a zenekar számainál.

  Ki tudja. Valami lesz.

  És leírom újra, hogy ezt az egész hírt mikor nyilatkozza le a zenekar…

 • sunny bebop

  Peet, jól beszélsz!!

 • Bladix

  Kitudja.. lehet hogy az SA-t szánta az “utolsó”-nak.
  Vagy az is lehet h éppen azért nem akar mégegy lemezt kiadni már velük mert mindenki fikázza az SA-t és neki nem hiszem h szüksége van arra h sok ember véleményét hallgassa, amint azon siránkoznak, hogy milyen szar lett az új lemez!
  És amugy meg Flea is megmondta, hogy aki nem szereti a Stadium Arcadium-ot, az nem szereti az RHCP-t!
  És lehet h úgy van vele h ha nem tetszik akkor kap*átok be!xd:D

 • Shep

  2 dolog:
  1, Milyen fura, hogy a wikipedia internetes forrásokra alapoz, (és épp azokra, amikből mi is értesültünk) pedig megbízható oldalnak véltem eddig… ez elég gáz.
  2, Amíg a tagok nem jelentették be hivatalosan, azt hiszem nem etikus cikkezni erről. Ilyesmin akadt ki John legutóbb is. Szóval sajnálom, hogy ilyen kulturálatlan körülmények közt kényszerül otthagyni a zenekart. Már ha otthagyja ugye..

 • kolbász

  csá van!
  én csak abban reménykedek h ez nem igaz.
  és nem is tom h milyenek lennének a jamek és a koncertek john nélkül.

 • MBalázs

  nem lennének ilyen körülmények ha megmondanák h mi a helyzet

 • eveydoll

  A Wikiben nem szabad bízni. Én ezt már rég megtanultam.
  Amíg nem ők maguk jelentik be azt, h John otthagyta őket, addig nem hiszek senkinek. De ezt már mondtam.

 • kolbász

  vagy pedig ha ez pillanatnyilag igaz is akk se hiszem h végleges(legalábbis remélem)

 • atika85

  Ezen felnevettem, valaki már a hivatalos fórumon felajánlotta, hogy helyettesíti Johnt, ő tud minden számot játszani és énekelni, névvel, ip címmel 😀

 • Shep

  hé, erre én is gondoltam ám!
  Miért olyan vicces ez? : D

 • atika85

  Szerinted mennyi esélyed van? 😀
  Bár álmodjuk nagyot 😀

 • peeet

  Shep!

  A wikipedia mindenki által szerkezthető oldal 😉 Nem kell elhinni mindent. Az abaj ezzel a mai világgal, hogy netes fórumok és portálok többet tudnak rólunk, mint amit mi magunk a saját életünkről 😀 Vicces 😉

 • Shep

  Azt tudtam, csak azt gondolná az ember, hogy szűrik azért az infókat, és nem kerülhet be bármi… pláne ami még csak bulvárpletyka szintjén van.
  De ezek szerint akkor nem. oké

 • atika85

  Egy ideje azt hiszem van valamiféle moderálás (kis elit wiki klub kb…), de az együttes szócikkeknél nem hiszem, hogy van ilyen. Az infó mondjuk jelen állás szerint jó, ha változik akkor majd valaki szerkeszti. Zenekari dolgokban nem mindig megbízható, egyébként meg nagyon jó forrás ám.

 • Gabesz

  Azért John nélkül akkor sem lenne ugyan az…bár egyenlőre tényleg,várjunk a hivatalosra.Josh jó gitáros,nagyon szépen elritmusgitározgatott a koncerteken 2007-ben,de mint ahogy előttem mondták,nem az a képességű srác,aki olyan szólókat alkot,hogy leesik az ember álla tőle…pedig bizony ettől is Chili a Chili…akár Hillel,akár John,akár Navarro is hozta ugyanezt.és most nem a percenkénti megfogott hangok számáról,hanem a dallamos,kitartott,nyújtott,csűrt-csavart szólókról van szó…hát,mindenesetre ha igaz,egy korszak ér véget.

 • Matesz

  hát igen, egy nagyon jól sikerült, híres korszak, de reméljük hogy hasonlóan jól fog alakulni a következő és hogy josh is tud majd megközelítőleg olyan szintű számokat írni és szólókat mékelni mint john. Bízom Joshban hogy képes lesz rá, persze ne menjünk ilyen messze, én is azt javaslom hogy várjunk meg egy hivatalosabb nyilatkozatot.

 • a131313

  viszont ma reggel már kijavították a wikipédián és John már nem a former members közt van, hanem a tagok közt. nem mintha annyira sokat számítana, h a wikire mit írnak de nekem ott odab@szott úgy látni tegnap

 • rityka

  josh hogy énekel?

 • atika85

  Jól. Magasan. Shadows album, Omission, ott erősen hallható.

 • Tevagyokaz

  Nekem az a szám nagyon tetszik, bár olyan mintha egy nő énekelne. De nem baj, attól még szép hangja van:) John-t én is főleg a szólózás miatt sajnálom, meg már megszoktam igy őket együtt. De hát ha igy alakul akkor azon se bánkódok mostmár. John úgyse hagyja abba a szólóalbumokat és igaz hogy nem mindenkinek tetszenek, de nekem igen (kivéve a Niandra Lades… meg egy-két szám kivételével a Smile from the streets you hold. Én pedig már egy ideje azt vallom h a szólóalbumai jobban megérintik a szivem:)

 • Kajszy

  Biztos,hogy John nélkül furcsa lesz minden,jelenleg nem is t.dom elképzelni a zenekart nélküle,de ha a zenekar maradék 3 tagja igazán akarja,(márpedig ugy néz ki) és ez a Josh is még jól is alakulhatnak a dolgok!Egyébként meg nem biztos,hogy csak annyit tud amennyit az utolsó RHCP turnén láthattunk tőle,ne felejtsük el,hogy a nagy mögött ő csak háttér gitáros volt,ennyi volt a dolga!Mindenesetre a helyzet mégis más,mint 93 tájékán volt,akkor hirtelen lépett le,és nem is volt helyette senki,ez némi bizalomra mégiscsak okot ad!Ki tudja lehet,hogy a többieknek volt bajuk Johnnal,és nem fordítva!Aztán meg lehet most is épp írja számokat a többiekkel,csak épp tök jó borzolni a kedélyeket!Ez van!

 • CinaZ

  Öhhh 😀 Eddig hallgattam Chilit 😀 Szerintem Flea-vel nagyon kemeny dolgokat csináltak, de majd meglatjuk Josh-t de én nem hiszek benne 😀 Ha az elso kiadott munkajuk nem lesz fenomenális akkor szerintem maradok John solonal 😀

 • Shep

  Joshnak irtó jó hangja van! Azzal emelni fogja a színvonalat
  Meg elektronikában is fasza..
  ejj, jó lesz ez! Már várom.

 • Bladix

  a világ egyik legjobb gitárosától tanult:D:D
  nemis várhatnánk tőle h rossz gitáros legyen!

 • Daveid

  Holnap bejelentik, hogy az “új” gitáros Dave Navarro…

 • rityka

  mint 100. hozzászóló azért azt hozzátenném, h a színvonal emelés kicsit erős kifejezés lehet

 • rityka

  amikor elkezdtem írni, még száz voltam 🙂

 • atika85

  Ezért nem szabad elsőzni, századikozni, ha egyszer eljutunk oda, akkor ezredikezni se ezredikezzetek 🙂

  Davied:
  Kétszer ők sem akarnak kétszer ugyan abba a szarba lépni 🙂

 • Daveid

  Ja eszembe jutott Atika:D Budin rejtvény fejtés közben (bocs) gondolkodtam és eszembe jutott, hogy januárban lesz/lenne egy fellépése a Chilinek vmi emlékkoncert, akkor meg miről beszélünk, persze tudom azt 1-2 szóból le lehet mondani… javítsatok ki, ha rosszul tudom:D Lehet az van amit már vki írt itt, hogy a média arra készteti a bandát, hogy lépjen már, mondjon vmi konkrétat. Meglátjuk majd mi lesz belőle… én kiváncsian várom a fejleményeket. De Atika azért Dave barátunk nem olyan rossz…:D

 • maroo

  aztaaa, 105 hozzászólás :D:D ez igen.
  fater együtt kezdett dolgozni a legjobb barátaival és egyre nehezebben viselik el egymást, szóval csoda, hogy 20 évig összetartottak.
  én speciel annyit mondok: HALLLELLUUUUUUJAAAA, az az idióta john végre eltakarodik, ha meghallja, hogy más játszik a lemezen megint vissza akar majd menni, de addigra késő lesz. most önmegvalósítósat játszik, hát csak csinálja, de sok szék közül a földre fog esni. elég kevés az olyan ember aki önmagában csak az ő zenéjét szereti hallgatni, itt persze koncentráltan jelen vannak a chili tagok, de ha összeadjuk őket világszerte, akkor is szerintem százada jön ki a chiliének.. mini koncertekre futja max, vagy hozzácsapódik valami bandához, dehát ő most önmegvalósítósdit játszik, úgyhogy az nem pálya..
  nem baj én örülök, happy vagyok, mert a stadium szerintem rossz út volt, hátha ez majd felvillanyozza, ha nem akkor sem járOK rosszabbul. aki igen azt sajnálni tudom.. jó volt, szép volt, reméljük nagy lesz a visszatérés. adios fél év múlva vagy amikor megjelenik a lemez 🙂 bye

 • Gabesz

  Shep írta:
  Meg elektronikában is fasza..

  Hát ha az SA rossz út volt,akkor ez lehet,hogy nem nagy pozitívum…bár aztán kinek mi tetszik,én valahogy az elektronikus zenéért nem vagyok oda.

 • kmisi

  ha az rhcp elkezd elektronikus zenét csinálni, elhányom magam…

 • Gabesz

  hasonlóan…

 • Matesz

  Biztos nem fognak olyan zenét játszani amit nem szeretnek, ebben én biztos vagyok, valamelyik könyvben van is róla szó hogy ők csak olyan zenét játszanak amit szeretnek játszani.

 • atika85

  Nem tudom miért vagytok ellene ennyire az elektronikának. Nem tucctucc diszkó zenére kell gondolni, rengeteg gecinagy zene van, amely használja az elektronikus zene eszköztárát, ráadásul nem csak pop műfajba, de akár a postrock felé is. Nem azt kell gondolni, hogy az egész lemez valami huszadrangú dj minőség lesz, csak új hatások, új próbálkozások. A Chili meg mindig is erről szólt. Josh meg gecijó ebben.

 • Shep

  Nahát az ugye még nem jelentené azt, hogy elektromos zene lenne..
  Emlékezzetek csak, amikor földig hordtatok amiatt, hogy kiakadtam a zongorán : )

  Más:
  A wikipedia közben visszacsinálta a Josh-os hírt!
  Lehet, hogy újabb fejlemény van??
  (vagy csak meghallották, hogy nem tartom etikusnak pletyka alapján cikkezni..:))

 • Shep

  Igen, pl nézd meg a clawfingert.. iszonyú jó loopokat használ meg egyéb szintis baszásokat.. közben szakít a zenéjük

 • atika85

  Aki kiakad az elektronikán, az mit szólt olyan dolgokhoz mint a Cabron, a reggae-s b-sideok, meg ilyesmi? 🙂

 • Matesz

  az egy rohadt jó szám 😀 amúgy én nem vagyok az elektronika ellen, sőt nekem bejönnek az ilyen cuccok, csak túlzásba nem kell vinni

 • atimann

  A Warm Tape is eléggé nyakon lett öntve elektronikus hangzásokkal, John vegyesbe nyomta a szintetizátorral és a gitárral.

 • Tevagyokaz

  hehe, nekem az a szám is nagyon bejön:) ezek szerint nem lennék ellen a kissé elektronikus hangzásnak. Meg hát nemhiába tetszik annyira az A Sphere in the Heart of Silence albumuk John-nal.

 • Daveid

  És mi lenne, ha olyan fajta számokat írnának, ami a régi, legelső albumokon van (freaky styley, bssm és ezek) én ilyenek is örülnék. Én a régi albumokat jobban tetszenek, azokért szerettem meg a chilit.

 • J.A.F.(K.?)

  Ilyen szintetizátoros újításokra én is kíváncsi lennék. RHCP mellett(után) a Killers a kedvenc együttesem. Érdekes lenne. Elképzelem Josht koncerten, ahogy eljátszik egy szólót, ledobja a gitárt és fut a billentyűkhöz:P

 • Gabesz

  Atika,hol ebben az elektronika?Oké,persze,mikrofonok,meg minden,az is az,meg az akusztikus gitár is éppen elektro-akusztikus…

  Reggea-s B-sideokkal meg semmi gond nincs,azt a fajta zenét is bírom…
  elektronikát olyan szinten ellenzem,hogy mondjuk ha ott van egy dobos,akkor ne elektronikus dobalapra játszanak már…mondjuk ez chilinél nem valószínű…szintetizátor meg már olyan szinten beépült a zenébe,hogy az már nekem hangszernek minősül,kábé annyira elektronikus mint a mai csodálatos gitár multieffektek.:)

 • Shep

  ööö… most mian? 🙂
  egyébként köszi, kétszer is meghallgattam. rég hallottam! fasza
  hajjh.. bár a múlt héten lett volna ez a tv-ben… : )

 • Gabesz

  lehet bonyolult voltam,fáradt vagyok,na.bocs:)

 • atika85

  Nem arra értettem, hogy a Cabron elektronikus, hanem, hogy -Chili-hez mérten- szélsőséges az is, mint ha kipróbálnák az elektronikát. Arra céloztam, hogy sokfelé elnéztek ők már, nem hiszem, hogy az elektronikának kéne pont kimaradnia. Valami ilyesmi.

 • atika85

  Megint frissítve a hír.

 • Gabesz

  áááá,így akkor már értjük egymást…hát nemtudom.csinálják amit akarnak,aztán majd meglátjuk.

  frissítéshez meg csak annyit,hogy elég olyan szagú a történet,hogy John lelépett,de még nem tuti,még jöhet,még nem dőlt el,hogy mi lesz.

 • Matesz

  ez a nyilatkozat se előre se hátra nem visz minket, bár az embereknek a “nem kommentáljuk” kifejezésből elsőre a rossz jön le hogy baj van meg ilyenek, nekem is ez jött le, de szerintem ugyanott tartunk, hogy nem tudunk semmit

 • peeet

  A nem kommentálás sajnos igazat jelent… szerintem.

 • a131313

  legújabb wikipédia leírás szerint 3 tagú a zenekar. most john megint a former members közt, josh sehol

 • a131313

  a nem kommentálás sajnos szerintem is igaz.. de valahol egész jót jelent, pl. szereti valaki schumahert?

 • Zsooti88

  Én teljesen meglepődtem azon hogy egyes leszarozzák, lefikázzák a SA-t.A zene szubjektív dolog persze, mindenkinek más a jó, de az utolsó albumra ilyeneket nem lehet mondani! Max mondjátok azt hogy: “nekem nem jött be….” Szerintem a SA egy Zseniális, nagyszerű album az RHCP-től!, Egyáltalán nem volt rossz út.Tele van változatos témákkal,izgalmas hangszerelés,gyönyörű dallamok, jó néhány számban újra előjön benne a jó öreg funkys zúzás…. Nem értem miért az a trend hogy ha valami populáris lesz széles körben, akkor azt bizonyos köröknek le kell fikázni, mert hogy az már nem jó….Akkor legalább indokoljátok meg hogy miért nem tetszett!

 • Zsooti88

  Egyébként meg Frusciante vitt be elöször elektronikát a Chilibe, a By the way albumon. Már azon a lemezen is voltak szintetizátoros témák és mégsem disco lemez született, ugyhogy nem kell szerintem most beszarni ettöl…

 • peeet

  Kedves a131313!

  Jelentkezem, mint MS rajongó 🙂

 • a131313

  csak hogy valószínűleg Sumi visszatér, a Merci színeiben, és ott se hajlandó senki nyilatkozni, csak az ellenkezője miatt (mármint ott valószínűleg pozitív dolgot jelent)

 • a131313

  bocs az off-ért

 • Tompi

  most miért lenne jó a Chilinek tagadni az igazat?ők nem olyanok h ne kommentálják a helyzetet ha valami biztosra megy… szerintem John még nem tudja eldönteni h mi legyen így várnak bármi biztosra. másrészt emlékezzünk vissza Chad interjújára hogy Flea beszélt Johnnal és minden rendben van. most akkor hirtelen mégse???

 • a131313

  Elég sok szerződés kötheti őket, egy ekkora gépezetnél mint a Chili nem biztos hogy ki lehet bármit rögtön jelenteni az adott pillanatban. Főleg ha nem 100% ha csak egy kis esély van, h John meggondolja magát, elég sz@rul venné ki magát, ha azt mondják, h kiszállt, aztán 2 hét múlva, h mégse. Egyébként merőben fiktív amit most írni fogok, de úgy képzelem el John kiszállását, mint a Foo Fighters-ből Pat Smear-ét (őt is hívták a Chilibe, amikor John először kiszállt, de ő inkább a Nirvanát választotta, de ez egy másik történet), szóval Pat felment egy koncerten a színpadra, elköszönt a koncert felénél, megköszönte a rajongóknakn a támogatást és bemutatta az új gitárost. Persze ez kivételesen szép elvállás, de én így képzelem el. Persze a legjobb az lenne, ha nem menne sehova.

 • a131313

  Más kérdés, hogy sztem egy Dave Navarro szerű választás azért lenne jobb, mert bár Josh már összeszokott a csapattal, szerintem ő megpróbál majd John-pótló lenni, nem lenne szerintem bátorsága ahhoz, hogyhamár új gitáros, akkor hozom a saját stílusom és nagy önbizalommal újítok, szerintem ehhez “túlságosan” tiszteli a zenekart. Ami azért baj mert olyan lesz, mintha John lenne, csak mégse : D. Szerintem ennél inkább jobb egy igazi vérfrissítés, ha már John nem marad.

 • chiLips

  Szerintem ismét csak a felesleges aggódás…Pár hónapja még azon izgultatok, hogy úgy ámblokk nem lesz Chili. 😀 Legyünk türelmesek, kár lenne kórház miatt kihagyni a koncertjüket… (John nem lép ki, és lesz újra I could have lied live! 😉

 • sunny

  🙂 Részlet egy korábbi Dave Gahan interjúból:
  – Amikor együtt zenéltünk Johnnal Los Angelesben, Anthony ott ült az első sorban, és nagyon figyelt ám. Aztán mondta is nekem, hogy “ne lopd el a gitárosomat”… (nevet).

  Csak hogy egy újabb összeeskűvés-elméletet indítsunk útjára…- persze viccelk!
  Meghallgattam a Saw Somethinget, és rájöttem, hogy legyen az a Chili, a Swahili Blonde, a MV, vagy bármi más nem érdekel, de ennek az embernek játszania kell!
  És én még mindig bizakodom, de ha változás lesz az sem baj- legalábbis most már eljutottam erre a szintre!!! És ennek örülök…

 • MBalázs

  én se bánnám annyira ha túl lennék vagy 30 koncerten az elmúlt 10 évben

 • neocitran

  Nekem a One Hot Minute is tökre bejön, szerintem Dave is elég jó témákat hoz. Összességében az az album is chilis maradt, mai napig hallgatom. Úgyhogy bárhogy is alakul, a zenekar hozza a színvonalat. John persze hiányozni fog(ha elmegy), nem mindennapi egyéniség, épp olyan különleges egy fazon, mint a gitárjátéka, pótolni sem lehet majd. Azt nagyon sajnálnám, ha életem első Chili koncertjén nem ő pengetne. (Remélem lesz ilyen)

 • rityka

  amúgy nyilván arról van szó, h john még nem döntött (végülis van ideje) de a pletykák terjednek. a chili nem fog mondani se igent se nemet, mert még nincs sem igen sem nem. ha lesz, akkor majd szólnak gondolom.

 • Sylwia

  John írt egy bejegyzést a myspace-én, amelyben tisztázza a dolgokat. Előbb barátnak kell jelölni, hogy elolvashassátok ( azt hiszem ), de automatikusan visszaigazol. A blogbejegyzés címe Clarification.

 • Sylwia

  http://blogs.myspace.com/johnfrusciantemusic megnéztem, és elvileg azok is meg tudják nézni, akik nincsenek regisztrálva. 🙂

 • rityka

  hát így

 • Shep

  Ezt ottani idő szerint 5:34-kor írta?
  Most már csak az érdekel, hogy későn fekszik, vagy korán kel? : )

 • Shep

  Meg hogy ha ilyen konkrét a dolog már egy éve, akkor mi a répáért beszélnek félre amikor kérdeznek tőlük… oké, hogy a menedzsment ezt tartja helyesnek, de akkor is kapják be. És Chad is… ez már nem az a csávó aki a playback koncerten szétbaszta a dobot és a faszát mutatva levonult a szinpadról.

 • eszta

  John Frusciante.

 • sunny bebop

  gyönyörű volt, ennyi. <3

 • kmisi

  most már akár ki is lehet venni a kérdőjelet a cikk címéből…

 • Na nehogy már Chad legyen a hibás, mert nem ő mondta ki hogy John valójában 1éve kiszállt. Ez John dolga lett volna, csak gondolom ő is várt, mert a Chili ugyse csinált semmit akkor nem akarta elhamarkodni a kijelentést, most viszont,hogy ujra beindultak, tisztázni kellet a dolgot. Ez egyedül John meg a menedzsment hibája lehet szerintem, hamár rá akarjuk kenni valakire:D

 • Shep

  lehet..
  meg persze ha megegyeztek, hogy egy szót se senkinek, akkor érthető
  csak az embert ez frusztrálja azért.. : )