John – The Horse Chronicles interjú magyarul!

És ez is elkészült, a köszönet megint Esztának jár.

Az emberek megint kérdezősködnek. Nem beszéltél hivatalosan a Red Hot Chili Peppers jövőjéről. Az együttes többi tagja igen. Még mindig a bandában vagy?

Nem érdekelnek a pletykák. A zene előbbre való. Van benne igazság, de nem hagyom magam befolyásolni pár pletyka miatt. Untatnak az efféle szóbeszédek. Amúgy meg nem léptem ki a bandából.

Abban azért egyetértesz, hogy a sajtó hatással van arra, hogy egy együttes megalakul, vagy épp feloszlik, ugye?

(nevet) Igen. A zene mindig önmagában fog állni. Mindig lesz a zenének underground színtere. És igen, a sajtónak nagy szerepe van abban, hogy ott marad-e. Mi ketten időnként azért kételkedünk ebben. Te tudod, hogy sosem azért akartam zenét szerezni, hogy eladjam. Azonban azt tudom, hogy néhány ügyfeled azért zenél, mert pénzt akar keresni vele. Én is pénzt keresek vele, persze, de nem ezért kezdtem el zenélni. A zene az én első szerelmem.

Apropó zene: mit hallgatsz mostanság?

A három szám egyike, amit utoljára játszottam a ’Sweet Sunlight’ a Ten Feettől. Ők Hawaiiból valósiak. Aztán Renan Luce-tól a ’La Lettre’. Ezt mindketten szeretjük. Ja és a ’Trouble is a Friend’ Lenkától. Nagyon tetszik a szám, főleg a remix változata.

Mi az, amit már nagyon vársz?

Az ’It is always sunny in Philadelphia’ új évadját. Meg a könyvedet is. Abszolút szemérmetlen, ezért nyugodtan őrjönghetsz benne. Tudtam, hogy ez a célod; szóval a történetnél fontosabb, hogy ezt megvalósítsd.

Szerepel a terveid közt, hogy a Freddy Camppel* játssz? Dave Navarro szerint te vagy a legjobb gitáros, és fokoznád a hatást.

Nem mondanék nemet rá.

Mi a legfurcsább abban, hogy híres vagy?

A legtöbb ember azt gondolja, hogy amikor túl vagyok egy fellépésen, a felszerelésemről akarok beszélni. Akarok is róla beszélni. Ez a szenvedélyem. De néha mást súgnak a szellemek, és akkor megyek írni, vagy találkozom a barátaimmal.

Szeretnél beszélni arról, hogy a nemrégiben megrendezett Bangface-en** nem léptél fel?

Nem igazán.

Milyen tanácsot adnál a többi zenésznek?

Hát, játszadozzanak a hanghatásokkal, és ne tévesszék szem elől az írásaikat. A szív és a mindenség tudja, hogyan kell a dolgokat kifejezésre juttatni. A kapzsiság szörnyű tulajdonság. A dolgok tiszta belső lényegéért munkálkodjanak, és szeressék, amit csinálnak.

* 2003-ban alapított, feldolgozásokat játszó együttes. Tagjai: Dave Navarro, Billy Morrison, Matt Sorum, Donovan Leitch, Jr. és Chris Chaney.

**2003 óta havonta megrendezett zenei rendezvény Londonban. Jellemezően acid, rave, jungle, techno, eletric és breakcore stílust képviselő előadók lépnek fel.

 • Balázs

  ezért is köszi 🙂

 • eszta

  ez is szivi 🙂 <3

 • Ł@Ł@

  tényleg kösz.:)
  annyira rendes vagy hozzánk.:D

 • atika85

  Elég rövidre sikerült ez az interjú… Ha már végre egyszer beszédre bírta, legalább kérdezhetett volna több dolgot is.
  Meg mintha anno több mindenből lett volna részlet. Az a Cody izé, meg a Volta? Ezek hol vannak?

  De hát a fordítás ettől még jóság 😉

  Ha elkezdenek dolgozni, és jönnek az újabb és újabb interjúk, hogyan fogod bírni? 😀

 • peeet

  Valami csak lesz ebből az új lemezből, szerintem. Meglátjuk 😉

 • eszta

  Szeretem ezt csinálni. Amúgy tényleg furcsa, hogy ilyen rövid az interjú. John arról ismeretes, hogy egy félmondatos kérdésre is képes másfél oldalas választ adni (Hillingdon Mind :)) A másik különös dolog, hogy ilyen bensőséges viszony van közte és a kérdező interjúvoló közt. Ismeri a könyvét, meg minden… Ki kérdezgette Johnt? Vajon régebb óta barátok?

 • atika85

  A kérdező Tanya Vece volt.
  Itt van róla infó: http://www.thehorsechronicles.org/about/about-our-editor/

 • atimann

  Köszönet érte

  Hát lehet hogy rövid, nomeg sokat utal a kérdezőre, de azért még így is elég sokatmondó.

 • Matesz

  igen az feltűnt nekem is hogy most nem “másfél oldalas” válaszokat kell olvasnom hanem pár soros csak, de azért reméljük sikeres volt az egyesülés a felsőbb hatalmakkal, szintet lépett és megy a stúdióba a többiekkel zenélni és azt csinálni amit a legjobban szeret és amiben a legjobb

 • eszta

  köszi az infót. 🙂

 • Ł@Ł@

  Nem úgy van hogy utálja ha a chiliről kérdeznek?
  Jó mondjuk nem tudom melyik kérdés volt amire csak 2 szóval válaszol.
  de az biztos nem a bandával kapcsolatos.
  Lényeg kicsit fura:D

 • Matesz

  de a haverja volt a csávó aki kérdezősködött, lehet elnézte neki 😀

 • Tompi

  msot ezek tények amiket közöl felesleges 60 sorban leírnia h nem lépett kixD az élettel kapcsolatos szemléleteit természetesen több mondatba taglalja, hisz arról sokkal többet tud beszélni és több értelme van 😀

 • maroo

  biztos sms-ben kellett válaszolnia azért nem húzta el hosszúra és marha unalmasra.
  szerintem egyre szenilisebb, beláthatná, hogy ha adna konkrét választ akkor nem besztatnák. “emberek kérek 1 év szünetet, talán több is lesz belőle de utána folytatjuk”. Ha mégsem 1év múlva folytatják akkor meg hirtelen bejelentik, hogy vége és puff egy hónapig szenzáció aztán kevesebbet baszogatják őket, de neeem ő eljátsza a nagy művészt aki minden interjúban 3x hangsúlyozza, hogy ő nem a pénzért csinálja, a zene az életet első szerelme, és a sok gonosz csúnya bácsi… nem tudom hányadik interjúja, de többnyire benne volt mindegyikben ugyanez vagy hasonló. csúnya gonosz világ, a zene a minden a fény, a meditáció meg az önmegvalósítás hallelujah!! szerintem jó régóta elrugaszkodott a valóságtól és egyre távolabb kerül tőle. Ha tényleg tartana pihenőt és elmenne egy helyre dolgozni mint a normális emberek újra úgy érezhetné magát mint mások, közben gyűjthetne új ötleteket, biztos hogy változna a stílusa is.
  A lottónyertesek nagyrésze beleroppan a nyeremény súlyába, ha nem is azonnal de egy éven belül szétesik a család, megváltozik és elfajul az illető jelleme. Ő megnyerte a lottót mikor belépett a bandába, meg is roppant ki akart szállni, nagy volt a nyomás. Azóta is szinte csak körülötte vannak bizonytalanságok (na jó anthony is kikészítette magát), valamit ki kéne találnia hogy ne forduljon ki magából teljesen mert csak egyre hülyébb lesz és megelőzvén a kommenteket, hogy dehát így jó amit csinál, és lehet hogy ez így is van, na de meddig ? ha megőrül/bezárják, kicsinálja magát vagy olyan fasza kis hallgathatatlan szart csinál mint amit a drogozós időszakában is, hát annak még a nagy fanok sem fognak örülni, ergó egyszerűbb lenne megtartani a mostani félig bolond állapotában. öregedéssel úgyis csak szeilisebb lesz az ember, nála elég rizikós a helyzet 😀

 • maroo

  ami kimaradt. a lottónyertesek a kezdeti örömmámor után lassan kezdik elveszteni életcéljukat, nincsenek céljaik, nem járnak dolgozni, nincs mit csinálni, a költekezés is csak nyűg, szép lassan haladnak lefelé a spirálban. Úgyhogy aki megnyeri adja oda nekem, én meg tudom akadályozni mindezt :P…

 • Tompi

  attól hogy John nem csak addig látja az életet h munka, pénz, megélhetés meg rajongók kielégítése h ő legyen az imádott sztár, még nem szenilis… ő pontosan látja hogy milyen összetett világban élünk, milyen nehéz harmónikus életet élni és hogy legyen életcélunk! az emberek 99%-ának nincs IGAZI életcélja… neki van… hogy zenéjével visszahozza a zene igazi lényegét, a művészetet, és hogy ne azokat nézzék sokba az emberek aki köcsög punk ritmust nyom, vagy 1 mp alatt lefogja a gitáron az összes hangot olyan gyors a keze… neeeem nem ez a tudás és a zene:D ennél sokkal több 🙂 egy érzelemkifejezési módszer 😉

 • Ł@Ł@

  Hát oké hogy megakarja keresni és tudatni bennünk hogy a zene nagyon fontos meg nem az a lényege hogy eladható legyen.
  De azért ennyire elvontnak se kell lenni.
  A rajztanárom is ilyen.
  Az meg a rajzzal és a művészettel van így elszállva.
  És hát finoman fogalmazva nem normális.

 • sunyisanyi

  De boldog. Mindenkinek valahol ezt kéne elérni, ez az igazi önmegvalósítás, azt csinálni és úgy, ahogy az boldoggátesz. Az elanyagiasult világunkban kizárólag a pénz számít. Most mért nem várhatna akárhány évet? Az ő élete, úgy ossza be az idejét, ahogy ő akarja, nem másoknak akar megfelelni, nem fog azért folyamatosan rendszeresen lemezt kiadni, mert a rajongói egy évnél nem bírnak ki többet új anyag nélkül. A művészet a tökéletességre törekszik, a tökéletességet, emberi léptékkel elérni pedig időbe telik.
  De most ez a probléma nem értem hogy jött ide, épp az a hír, hogy nemsoká lesz új anyag, mindenki örülhet.:D Meg biztos meg van az oka annak is, hogy ilyen röviden nyilatkozott.

 • atimann

  Akinek élete értelme és egyben hobbija is a foglalkozása, az sanszos, hogy munkamániássá válik. John-nal pont ez van. Zenél, koncertezik, kreatívan önmegvalósít, és valóban mindezt egyfajta földöntúli örömként éli meg. Bár lehet, hogy már egyszerűen nem tudja leállítani magát, erre van berendezkedve, és bárhogy is akar, már képtelen változtatni az életén. Ki tudja. D:
  Azért remélem, nem fenyeget egy újboli kiégés veszélye.

  Viszont most inkább örüljünk, hogy nekiállnak a dzsemelésnek, a többit meg úgyis az a bizonyos felsőbbrendű hatalom dönti el a későbbiekben..:)