Guitar World

gw0609chickenfootA Guitar World magazin júniusi számának borítóján a Chickenfoot van, a cikkben pedig az együttessel beszélgetnek. Chad hasonlóakat mond, mint a musicradar interjúban, beszél Johnról, illetve arról, hogy visszatérne-e a Red Hot Chili Peppersbe, ha a Chickenfoot befutna. A bennünket érdeklő részlet:

GW: Chad, last we spoke, you said you had a year clear to pursue other things. Yet, when I spoke with John Frusciante recently….

Chad: Oh, how did that go?

GW: It was… interesting.

Chad: He’s an interesting guy (laughs) He’s in his own world.

GW: He did tell me however, that there were “no plans” for the Chili Peppers at all. I took that very literally, as in you guys might not be getting back together.

Chad: The status is that we’ve been on a break for a year and whatever. I can’t speak for John: he’s doing his own thing. I when the Chili Peppers are ready to play, we’ll play. I’m not naming names, i’m just saying we’ll do it again when we want to. We have to feel it. I don’t have a time frame. I thought it was going to be a year off, now it looks like it could be longer. Maybe it’ll be two years, maybe longer.

GW: If Chickenfoot is a smash, would that make going back to the Chili Peppers harder for you?

Chad: Well, I still love playing with those guys, and I have tremendous loyalty to them. But hmmmm, to be in two hit bands at once… Wow, what a choice (laughs).

 • Ł@Ł@

  Ebbe a Guugle fordítóba elolvastam.
  Vagy is még nem tudja Chad hogy hol legyen ha befut a zenekar.
  Ezt próbáltam kiolvasni.
  Hát nem túl biztos a zenekar jövője.:(

 • atika85

  Lényegében igen, még mindig szeret velük zenélni, nagyon hűséges a zenekarhoz, de két együttest egyszerre csinálni… Hmmmm 🙂

 • Ł@Ł@

  Tudom hogy nehéz.
  Mert már rég óta barátok.
  Csak ha John nem áll be.
  Akkor már inkább a Chickenfoot mert az neki biztosabb hely.

 • atika85

  Ha igaz, és John tényleg kiszállt még decemberben, akkor viszont nem értem ezt a baszakodást, miért nem lehetett egyszerűen megmondani, hogy csá, ennyi, Chad marad Chickenfoot, miért kell állandóan ilyen bizonytalan dumákkal jönni?

 • maroo

  biztos még próbálják puhítani johnt. olyan mint a fürdős k..va. meg kell adni neki amiért vonyít aztán jöhet a kényeztetés 😀 ez esetben szabadságért vinnyogott, csak úgy mint 10 éve. csak akkor jól nézett ki, jobban zúzott (nem játszott, zúzott) és nem volt ilyen god damned elvont művész lélek aki 5órás monológot nyom le a léleg bugyrairól 😀 volt a gitár, az anyag meg ő. egyiktől tántorgott a másikig és nem volt ennyi retek sok lélekfelfedezés 😀 vagy legalábbis nem a riportereknek adták elő…
  aazok a régi szép idők (beszippantja a nagylevegőt és úgy érzi visszarepül :D)!!!
  Valami majdcsak lesz, ha mást nem másik gitáros. Nem kell betojni, lehet attól még jó banda sőtt jobb is. A metallica gitárosa is meghalt mégis tovább lépptek. Hillel is meghalt, tovább léptek. Johntól a riporterek halnak meg, nincs akit szórakoztasson, visszajön zenélni :D..

 • makaroni

  Volt ilyen pletyka hogy kiszállt?én nem hallotam róla.

 • atika85

  Igen, volt pletyka, tényleg csak pletyka, de “megbízható” forrásból, John decemberen kiszállt, Flea viszont nem hajlandó másik gitárossal Chili néven játszani.

 • atimann

  Szerintem logikus, hogy nem mondja biztosra távozását. Hisz a többiek is stand-by álláson vannak RHCP témában. Direkt nem terveznek semmit, és ha John egyszercsak ‘asszongya: felőle mehet a dolog, onnantól ők is elkezdenek kalkulálni, mikor s hogy lehetne visszatérni úgy, hogy az mindenkinek megfelelő legyen (pl Chad ne akkor turnézzon).

  Csak az a gáz, hogy ha ez a forgatókönyv, akkor tényleg valószínű, hogy 3-4 év elteltével dobhatják ki legkorábban a ‘majdnemvisszatérő-albumot’. És persze fenn állhat a lehetőség, hogy túlzottan belekényelmesednek a jelenlegi helyzetbe…

 • MBalázs

  2010ben turnézni fognak, nyári turné és rövid mint 2004ben

 • Tompi

  Ezt honnan tudod?xD

 • atika85

  Sehonnan, csak szórakozik, illetve bemutatja milyen könnyű akármit is mondani 🙂

 • tszilard91

  elolvastam a cikket és azt mondom milyen szerencse hogy a chickenfoot nem fog befutni 🙂

  john meg szerintem úgyse bírja majd sokáig nélkülük és előbb utóbb visszatér, lehet hogy kb ugyanúgy lesz mint a bssm meg a cali közt csak közbe a többiek se csinálnak semmit ő meg drogozás helyett mással zenél

 • Balázs

  Vagy ha ez igaz, akkor lehet hogy azért nem jelentették be,mert John nem akarja hogy ezen csámcsogjanak az emberek most, hogy mejelent az Empyrean. 🙂 Vagy nemtom.

 • maroo

  szerintem az akkori visszatérése azért volt nagy mert már a gitárját is eladta az anyagért és nem játszott ki tudja meddig, nem tudta kiélni magát. Most meg kiéli magát mással.
  Egyébként a chickenfoot feltörhet. lehet, hogy nem lesz világsiker, de ilyenekkel kezdeni mint nova rock, stb ahol elég nagyok lépnek fel és őket sem kicsivel írják ki…. hamar rájuk kaphatnak pár 10ezren és az már bőven elég kezdésnek… Chilinek hány rajongója volt kezdetekben ? 😀 2 ?
  jó a chickenfoot hírességekból tevődik össze de van rá esély hogy befut. vagy ha nem is lesz áttöró siker, de élvezik az együtt zenélést, akkor ki tudja nem-e új chad-et kell keresni sem mint Johnt :D:D

 • döms

  Ati ez a decemberi pletyka ez micsoda? erről hol lehet olvasni, meg ki a forrás, i-m.net?

 • atika85

  Robi írta fórumon, én csak kihoztam ide. De ő meg úgy sem mond forrást 🙂

 • Ł@Ł@

  Szerintem John már nem nagyon változik.
  Marad a kis világába.
  Meg ahogy Balázs is mondta nem akarja hogy ezen rágódjanak meg hogy ezren megkerressék hogy miért szállt ki mikor olyan jól ment nekik.
  Meg mikor ki adta az albumát akkor se szerette ha a chiliről kérdezték.

 • Shep

  én is bízok benne hogy visszatér az a John aki volt.
  “It’s not right
  I lost my fame
  It’s a cheap trick
  I wanna do it again
  I’ve got no life
  I’ve got no life
  Oh, I am a separate entity
  From the guy I was before
  Here nobody wants me
  I hoped for something more
  That I flip through empty pages ai thought I wrote on
  I can’t tell what is dreaming
  Look on, look on, look on!
  Look on, look on, look on!”

 • Balázs

  áhh pont ezt hallgatom mostanában mindig. 🙂

 • szergei

  basszus, nagyon remélem hogy john bácsi úgy szeptember környékén fogja magát és azt mnodja “itt az ideje megmutatni, hogy még mindig én vagyok az ász” és mennek és szétrúgnak minden létező segget a világon……mostanság a stadiumot hallgatom és istenem…..imádom ezt a lemezt! olyan erős számok vannak rajta….meg azok a gitárszólók……a dani califfel és a turn it againnel falat is lehetne bontani….. hihetetlen energiák vannak ebben a zenében. ezt mások nem tudják így…….

 • Balázs

  és ezt mások sajnos nem gondolják így… :S de énis így gondolom h kurvajó

 • Nem látok a kulisszák mögé, de amit most a Chili átél, azt minden normális legendává váló banda átélt. Semmi extra. Mindent elértek, vannak szólóigények. Ezekkel semmi probléma. (Lásd Queen break 1986-89, vagy a Stones szünetei). A Chili nem oszlott fel, senki sem szállt ki, minden egyéb csak újságírói bravúr, illetve szenzációhajhász viselkedés. Én ezt a Chad interjút úgy olvasom, hogy a vége egy összenevetés-poén. “But hmmmm, to be in two hit bands at once… Wow, what a choice (laughs)” kábé annyit jelent, hogy szerencsésnek érzi, hogy 2 ilyen kurvajó bandában nyomja, ennél nagyobb baja ne legyen, ha majd választani kell. Jó értelemben. John saját dolgait akarja csinálni, MOST. Aztán majd körbenéz, hiányoznak nekik a többiek és bedurvulnak, újra együtt.

 • Tompi

  így van ez lesz :D:D ha mi nem bízunk benne akkor ki más?:P és énsi imáédoma Stadiumot :D:D:D

 • Balázs

  Na ez a beszéd. 😀

 • Térdre_gecik_metál!

  Sajnalnám rohattul ha John kiszallna, de az RHCP-t alapvetoen Kiedis es Flea hatarozta meg mindig… bar az elmult evtizedben John szentimentalis dalai is igen sok szerepet kaptak. Ha donteni kell akkor en egy uj gitaros melle tennéma voksom… persze fogalmam sincs ki lenne az…de inkabb uj gitarossal legyen RHCP, mint maradjon eza keplekeny allapot (persze azert abban is bizom, hogy Johnt valaki eszhez teriti)

 • Shep

  ez szubjektív. pl én John miatt hallgatok csilit
  erősen csökkentené a rajongótábort egy másik gityós..
  de szerintem ők se akarnak másikat

 • Balázs

  Ja, nem véletlenül mondta Chad, hogy akkor kezdik újra a dolgot, ha mindenki akarja.

 • psycho

  Ha már új gitárosról van szó… Nem temetek, nem akarom Johnt leváltani, értem, hogy Flea sem akarja nélküle, félreértés ne essék. De sztetek ki lenne az az ember, akit ha esetleg bevennének a helyére?
  Bennem mindig motoszkált egy Josh ötlet, de ő Johnnal túl jóban van, vagy nemtom. Azért kíváncsi vagyok mi lesz velük.

 • Ł@Ł@

  Nem tom nekem is mindig Josh.
  Szerintem azért mert sokszor hallottunk róla.És nem is rossz gitáros.
  Valahogy mostanában a Stadium nálam is valahogy megint hozzám nőtt.
  Régen imádtam utána már nem annyira de most valahogy újra.Értetitek.:D
  Inkább lehet nálam is azt kéne mondani hogy nem bomlanak fel.
  Bízni kell benne erősen és tényleg nem fognak.én már csak tudom.(:

 • Shep

  a történelem ismétli önmagát ugye..
  Szerintem is van rá esély, hogy Josh kerül be pár koncert (vagy album) erejéig 🙂

 • atimann

  Ha úgy nézzük Chiliéknél hagyomány a relative gyakori gitároscsere. És Joshnál tényleg nincs jobb alternatíva, mint lehetséges John-utód aki szóba jöhet. Kezdve attól, hogy kurvára hasonlít a játékstílusa, és a kinézete is.
  Szóval lehet hogy hallásra semmi sem hiányozna egy új Chili albumról. Ugyanolyan faszályos lenne, és az új gitáros nagyon sokat dobna, frissítene a hangzásvilágon.

  Ettől függetlenül azért én még mindig valószínűbbnek tartanám, hogy ezek a sokértelmű, sötétben-tapogatózásnak teret adó interjúk csak félrevezetik a rajongókat. Mindenki találgat, mert tényleg nincs jobb téma. És a valóság/képzelet határa egyre csak halványul D:

 • atika85

  Nah, akkor tisztázásnak 🙂
  Az alap találgatásokon kívül volt egy olyan hír, ami a Chili egyik ügyvédjének rokonától származik, mely szerint John már decemberben otthagyta az együttest, már a felmondást is megkapta, Flea pedig John nélkül nem hajlandó RHCP néven többet játszani. Namost az, hogy ez a hír mennyire lehet megbízható, azt nem tudjuk.
  Ezzel egybevág a december óta (legalább is akörül volt az első interjú vele amiben ez szóba került) tartó negatív John viselkedés.
  De ezt sem lehet 100%-ra venni.

 • Shep

  nehéz elképzelnem, hogy egy ügyvéd ilyen infót kiad

  persze az amerikaiaknál könnyű elképzelni
  de azt is hogy a srác csak kitalálta

  mindegy. tényleg nem sok értelme van találgatni
  de Chad alapján sántít az ügyvédes sztori..

 • makaroni

  Sztem John bujjon el valahova a világ szeme elől éljen a hülye gondolataival és csináljon egy mocsok jó Niandra Ladies 2.-t. Addig is Anthonyék vegyék be Dave Navarrot és csináljanka egy kissé brutálabb lemezt turnéztassák meg, aztán dobják ki mondván, hogy valami nem passzol vele mégse. Aztán vegyék vissza az unatkozó John-t aki közbe rájött, hogy mégiscsak egy kurva híres eggyütes tagja és nem egy világmegváltó gondolkdó és nemkéne úgy viselkednie mint egy hülye primadonnának. 🙂 (bocs most kissé elegem van Johnból, mint emberből,most inkább csak a zenészt szeretem benne)

 • Shep

  jaj, ne.. csak Dave ne : )
  inkább a Van Halen

 • sunyisanyi

  Nyugivan, majd kiderül hogy mi is van igazából. Ha már szétmentek akkor már mindegy, majd bejelentik hogy milesz velük. Ha meg csak álhír, akkor meg nincs okunk problémázni. Várjunk! Nem kell egymással vitatkozni, mert lehet hogy a semmiről beszélünk.

 • maroo

  én annyit mondok jót tenne johnnak ha látná, hogy nélküle is fut a szekér 🙂 talán más fokozatba váltana.
  egyébként mint ahogy Ati is írta az ügyvéd rokona adta ki az infót. ügyvédet szarrá lehet ilyesmiért perelni,de ha már a rokona adja ki az egésszen más :D…
  egyébként nem olyan nagy was ist das egy ilyen info kiszivárgása. rokon hallotta, elpletykálta valakinek és már el is jutott a sajtóhoz. Nem rég itt nálunk is kivonult a közelbe a híradó egy piti szarság miatt, de valaki megeresztett egy telefont az rtl-hez és rögtön megtudta az egész ország. egy hírt nehéz lekamerázni, felelősséget meg senki nem vállal érte, szóval ha van is alapja, a pletyka szóval lehet védekezni :)…

 • xhris

  Szerintetek mennyire működne a Chilinél egy külön-külön összerakott lemez?
  Mármint ahogy más zenekaroknál már előfordult, mindenki felveszi a saját ötleteit, témáit, elküldi a többieknek, akik hozzáteszik a saját részüket, stbstb. szóval anélkül vesznek fel egy lemezt, hogy be kéne költözniük egy stúdióba hosszú hetekre. A kérdés nyilván az, hogy nekik pont az egymással való kommunikációból alakultak ki a dalok, és kíváncsi vagyok szerintetek működne-e náluk egy ilyen merőben új módszerrel megírt lemez.

 • Shep

  xhris, te mindig ilyen friss vagy reggel 8:41-kor? : D
  hiába… a fiatalság…

 • maroo

  szerintem abszolút működnének náluk is az átlagos dalszerzési sémák. valakinek van egy ötlete, mindenki hozzátesz valamit és kész. anthony írta az egyik számába hogy a californication szám gitár része is olyan volt, hogy fleanek volt ötlete, chad is tett hozzá alapot, a szöveg adott volt, csak johnnak okozott gondot egy jó gityójáték kidolgozása aztán elvonult és másnap vagy mittudomén mikor előrukkolt egy szaggatott dallammal ami úgy egészíti ki flea-jét, hogy az ember bepisál 😀 az sem give it away stílusban készült, vagyis nem jammel…
  írt még valamit… azthiszem az under the bridge-hez is elvonult john… mindegy, lényeg, hogy az náluk is relatíve ritka, hogy jammelnek és egy az egyben faszányos ami születik. a give it away a ritka példák egyike. általában meghallottak benne jó dolgokat, megtartották és ezekből építettek össze dologokat.
  de szerintem anthony ha elküldené a dalszövegeit johnnak nem lenne gond kreálni hozzá valami, flea a kisujjából is kiráz bármit, chadről meg ne is beszéljünk… inkább anthonynak és johnnak kéne összejátszania, hogy az ének és a gitár jól passzoljon. bár az én véleményem az, hogy ne dolgozzanak össze azért annyira, mert akkor talán anthony nem kezd el pavarottit játszani, talán megmarad az egyszerű chilis énekek mellett :).. tőle az a megszokott. ez volt benne egyedi. kicsit rossz hangon jó dallamot. a stadiumnál nekem már kicsit mű volt a hangja, túlságosan játszani akart vele. nem kéne hagyni 😀 flea és john nyomja el 😀
  ja amúgy ha már ennyire különbözőek az albumok, kiadhatnának végre egy olyat amiben flea lenne a domináns. na jó mellette lehetne john is ha úgy zúzna mint régen. esküszöm, mindenre megesküszöm ami szent hogy fele vagyonomat oda adnám ha összehoznának egy albumot olyan dalokból mit az around the world… azt a számot halgattam tőlük (tudatosan) elősször és olyan volt a reakcióm mint flea-nek mikor turnén meghallotta a rádióból a metallicát.
  “holy shit!! what the fuck!!!”…. és sorolhatnám 😀
  aztarohadt, milyen album lenne 😀 szerintem újra divatba jönne a rock 😀

 • maroo

  számában egy lószar, a könyvében írta 😀

 • Balázs

  Érdekes, én arra emlékszem, hogy azt olvastam hogy John találta ki először a Claifornication riffjét, és megmutatta Fleanek, és Chadnek, és utána találták ők ki. A szöveg meg ugye már megvolt. De lehet hogy rosszul emlékszem.

 • 7floor

  Balázs nem emlékszel rosszul. Megvolt a szöveg, de az Istennek se tudtak hozzá zenét kreálni. Aztán az egyik próbára izgatottan érkezett John és megmutatta a riffet Anthonynak. és katt! 🙂 a többiek is beszálltak. TADA! 😀 nem lett gyenge a végeredmény!

 • Balázs

  Nem, tényleg nem. 🙂