Dark Necessities – Lassabb, de szexi

coalition-II

Tegnap megjelent az új Red Hot Chili Peppers dal, a Dark Necessities, azóta nagyjából 139-szer hallgattam végig, és egyszerűen nem akar kimászni a lejátszóból. Úgy tűnik az igazi megújuláshoz Danger Mouse kellett, és szerintem nagyon jót tett a bandával, még ha ezt egy szám után kijelenteni talán korai még. Az I’m With You újdonság volt Josh Klinghoffer miatt, de szerintem mégis jól beleillett a sorba, nem hozott olyan irdatlan nagy meglepetést, csak kevesebb gitárt, és több zongorát kaptunk. Most viszont valami teljesen új érkezett. Ez a dal nem pörgős, a közepe felé kicsit le is ül, mégis egyszerűen dögös, a kezdése zseniális, utána pedig magával ragad a basszus és a gitár. Nem biztos, hogy ez volt a legjobb választás első kislemeznek, én egy pörgősebb számmal indítottam volna, cserébe viszont nagyon durván felkeltette a figyelmemet. Nagyon kíváncsi leszek, hogy a lemez többi dala milyen lesz, illetve, hogy ez a hangulat koncerten mennyire fog átjönni. A Novarockon meglátjuk.

(a fenti képen a borító alapjául szolgáló eredeti kép van, amit Kevin Peterson készített)

  • vénólánzsahleF

    leginkább kibaszott unalmas lett az új szám, nagyon úgy tűnik h az ‘i’m with you’ után ez az album is nagyon felejtős lesz. zongorakíséret? háttérkórus? oké h öregek de akkor is a fasz kivan.

  • Levente Mák

    Funktasztikus! Minden egyes új albummal megújulnak és árad az energia. A NOVA ROCK Festival-on tapasztaltam. Nem szabad visszasírni Johnt. Hillel is elment elég korán az együttes életéből és tessék! 33 év a ZENE szolgálatában nekünk. 1992-öl rajongok értük! Get the Funk out!!!!

  • Nagyon jó lett. Ez már Red Hot Chili Peppers-ös. Sokkal jobb, mint az előző albumuk legismertebb száma, az Adventures Of Rain Dance Maggie. Nagyon dallamos, szinte megunhatatlan. 🙂