2012. augusztus 29. Zágráb

Red Hot Chili Peppers Zagreb

Sokadjára kezdek neki ennek a bejegyzésnek. Soha nem voltam jó a hosszú beszámolókban, de most különösen nehéz is lenne írni. Nem lehet azt az érzést megfogalmazni, ami 35 ezer Red Hot Chili Peppers rajongó között fogja el az embert, amikor felcsendül a Monarchy Of Roses első hangja. A száraz tényeket mindenkit tudja, mi volt a setlist, kik voltak az előzenekarok, hamarosan kijön a hangfelvétel is, így csak annyit mondok, ha még nem tettétek, kurva gyorsan menjetek el Red Hot Chili Peppers koncertre, mert ennél nagyon kevés jobb dolog van.

Azért pár megjegyzés. Szegény Josh az egész koncertet végigülte a törött lába miatt. Az Emit Remmust idén csak háromszor játszották, ez volt a negyedik alkalom. Chad felugrott pár számra a 2Celloshoz, ők pedig a Californication alatt voltak fent a színpadon, zseniálisan jó volt velük az a szám. A most egy lassú szám következik poén mindig üt. Pacsi a félmeztelen srácnak akivel végigtomboltam a koncertet. Remélem a lány aki elvesztette a tömegben a férjét később megtalálta. 10 kuna egy sörért nagyon kevés. Ilyen egy koncert a hang/fény pultból (bizony, több szerencsés fórumos onnan nézhette végig a koncertet).

Setlist:

01. Monarchy of Roses
02. Around the World
03. Snow ((Hey Oh))
04. Otherside
05. Look Around
06. Throw Away Your Television
07. Can’t Stop
08. Emit Remmus
09. The Adventures of Rain Dance Maggie
10. Me & My Friends
11. Universally Speaking
12. Red Hot Mama (Funkadelic feldolgozás)
13. Under the Bridge
14. Higher Ground
15. Cosmic Slop (Funkadelic feldolgozás)
16. Suck My Kiss
17. By the Way

Ráadás:
18. Chad & Mauro Jam
19. Californication (2Cellos közreműködésével)
20. Factory of Faith
21. Give It Away
22. Final Jam

Előzenekarok:
– AAAK
– 2Cellos

 • Alexandra

  Akik ott voltak,. szerintem sosem fogják elfelejteni, főleg ha első koncijukon voltak!!!!!

 • zsolt

  Eszméletlen jó volt!

 • Nem fogja senki elfelejteni, főleg, ha megvan a livechilipeppers felvétel:

  http://www.sendspace.com/file/t2pqw0

 • misszi1

  Húúúúú, örgeségemre megbolondultam ? De olyan jóóóóóóóó ! Első Chili koncert a lányommal !

 • misszi1

  Jaaa, és az egyik szerencsés a hangpultban én voltam :)))

 • Adrián

  Nagyon lényegre törő beszámoló… ennél többet tényleg nemlehet írni… kár is lenne még próbálkozni vele, pedig legszívesebben énis (de sztem sokan velem együtt) kiöntenék az érzéseiket Zágárábbal kapcsolatban… hála a Jó Istennek az év egyik legkülönlegesebb Chili koncertjén vagyunk túl (sokan velem együtt elsőnek az RHCP-én) és nem panaszkodhaunk. Élőben minden 100szorosan ütött mint felvételen, de nagy öröm, hogy ezt is a “kezünkben” tarthatjuk!

 • Danny California

  Van már pár video kint a hivatalos youtube oldalukon és a Californication http://www.youtube.com/watch?v=wWRzq7e3jSA&feature=plcp ebbe a verzióban nagyon különleges,jó lett volna bécs után másodszor is megnézni őket mert belőlük sose elég.A guns n roses is rohadt jó volt szlovákiában de sajnáltam,hogy zágrábra már nem lesz pénzem elmeni,egy sziget fellépésben azért még reménykedtem júliusig de úgylátszik ahoz hogy hozzánk jöjjenek valami csoda kellene,(bukarest és bulgáriába is sikerül elvinni őket,Flea meg nem tud körülnézni az óhazában)vagy más hozzáállás a koncertszervezőktől mert mindig kimaradunk a jóból.Azért örülök,hogy sok magyar kijutott most is.