Napizene: John Frusciante és Dave Gahan

Dave Gahan & John Frusciante

Folytassuk a napizene rovatot ezen a szép napos kora nyári délután. Dave Gahan, a Depeche Mode énekese soksok évvel ezelőtt nyilatkozta, hogy nagyon nagy álma együtt zenélni John Frusciante-val. Nos, ez meg is adatott neki, ugyanis a 2007-ben megjelent Hourglass című szólólemezén John is játszott, a Sae Something című számban. A számból klip is készült, sajnos abban már John nem szerepelt, de a zene kárpótol ezért.

További érdekesség, hogy ugyan ebben az évben a MusiCares fesztiválon John ott volt Dave Gahan fellépésén, és két Depeche Mode számban (Policy Of Truth, Personal Jesus) be is segített (a fenti fotó erről a koncertről van).

Ezen felül, John régebben a szóló koncertjein előszeretettel játszott a Depeche Mode Strangelove című számát is.

  • inchains

    A Strangelove mellett a World Full of Nothing című ’86-os Depeche Mode dalt is játszótta koncerteken.

    És még egy kis érdekesség egy 2008-as Dave Gahan interjúból:

    “Nagy rajongója vagyok Johnnak, elképesztő gitáros, másrészt pedig régi barátom is, még Los Angelesből. Az idei év elején már dolgoztunk együtt, pont Los Angelesben, a MusiCares alapítvány egyik jótékonysági rendezvényén, és ott megkérdeztem, hogy lenne-e kedve játszani az egyik dalomban. Elküldtem neki a Saw Somethinget, ő pedig visszaküldte a gitárszólójával együtt, teljesen készen. Hozzá sem nyúltunk, pontosan úgy hallható a lemezen, ahogy feljátszotta. Nagyon elkapta a szám hangulatát, pontosan azt csinálta vele, amit elképzeltem.”