Rick Rubin szerint az I’m With You

Rick Rubin, a Red Hot Chili Peppers új lemezének producere (aki nem mellesleg már a Blood Sugar Sex Magik óta együtt van a bandával) a minap adott egy rövid interjút, amiben beszélt pár szót az I’m With You-ról.

Red Hot Chili Peppers: The group’s “I’m With You” comes out Aug. 30, following 2006’s “Stadium Arcadium” and marking the debut of new guitarist Josh Klinghoffer. “Josh is fantastic,” Rubin says. “He played with John Frusciante for many, many years and he actually toured with the Chili Peppers before, so he’s sort of part of the extended family. He’s stylistically very close to John but has a completely different trip. It sounds like the Red Hot Chili Peppers that you’ve never heard before.” Rubin says the group was prolific during its sessions and could well have done another double-disc like “Stadium Arcadium” but ultimately “felt like we did that. It was painful not to share all of the material that we had, but we felt it would be too much. We really wanted it to be 12 songs but it ended up being 14 just because nobody could agree on which 12.”

 • atika85

  Köszönet egy facebookos embernek ezért:

  Az elején Joshról beszél, hogy Johnnal már nagyon régóta játszanak együtt és hogy ő is egyfajta családtagnak tekinthető. Stilisztikailag nagyon közel áll Frusciante-hoz, de mégis egészen különbözőek. Az rhcpnek vele olyan hangzása van, amilyet még nem hallottunk korábban. Azt is mondja, hogy nagyon termékenyek voltak az egész időszak alatt és könnyen lehetett volna még egy duplalemez, de azt nem akarták mert egyszer már volt ilyen. Nagyon fájdalmas számukra, hogy nem tudják velünk megosztani az összes anyagot, amin dolgoztak, de szerintük az túl sok lenne. A 12 helyett azért lett 14 számos az új lemez, mert nem tudtak megegyezni, hogy melyik 12 legyen……..kb. ennyi 🙂

 • Adrián

  köszönjük:D

 • akksi

  Valahogy most senki sem mondja, hogy ez minden idők legjobb Rhcp lemeze, stb.. Ez most jó jel, vagy pont ellenkezőleg?

 • Nem stilisztikailag hasonlítanak, hanem stílusilag, kicsit mást jelent a kettő 😀

 • anyahajókabinajtóhajtogató

  Frusciante írta twitter-re 2 perce: “The new RHCP album is sounding great” és ha szerinte jó akkor tényleg nem lehet rossz:))

 • atika85

  Frusciante írta twitter-re 2 perce: “The new RHCP album is sounding great” és ha szerinte jó akkor tényleg nem lehet rossz:))

  Az a twitter nem Frusi.

 • szergei

  atika, rolling stones cikk chiliékről

  http://download.wbr.com/rhcp/RHCP_rs.pdf

  azért az milyen már, hogy flea ott akarta hagyni a zenekart :O

 • Flea beszél a Spin magazinnak: http://www.spin.com/articles/qa-flea-new-chili-peppers-album

  Érdekes a John/Josh összehasonlítás:”He’s a very different musician than John. Because of that, the feeling of the music is a lot different. John is a brilliant virtuoso guitar player, who could do whatever he wants on the guitar. It’s unbelievable and I’m so fucking grateful for his contributions to the band. But Josh is a subtler textural player who also plays and writes on a lot of different instruments. He’s not like this Guitar Hero type. “

 • atika85

  Köszi srácok, megvannak, csak készül a fordítás belőle, addig nem akartam kirakni.