• bOo

  Mától mindennap imádkozás, hogy Magyarországra is jöjjenek!!!!!!!

 • neocitran

  Ott a helyünk!

 • atika85

  Én mindig is tartottam egy magyar koncerttől. A Szigetről szerintem egy kezemen meg tudom számolni, hogy mikor volt jó a hangosítás egy nagy koncerten, egy stadion koncert meg ki tudja megérné-e a szervezőknek. Bár azt hiszem ezt a témát anno átrágtuk már párszor, én Bécsbe is megint szívesen kimennék, ott legalább tényleg profi volt minden.

 • szergei

  Szerintem, hogy doktor sör kálmán matematikust idézzem:
  Na. Maga. Jöjjön. Ide. Mán.

 • xhris

  Arról meg ne is beszéljünk, hogy a Queens of the stone agenek is épp három kelet-európai koncertje marad el, köztük a budapesti. De a Smashing Pumpkinsnak is a pesti koncertje maradt el. Valahogy nagyobb biztonságban érzem magam egy bécsi jeggyel a kezemben, mint egy pestivel. Ide csak levezető turnéra jönnek a tegnapelőtti ex-sztárok.

 • Dávid

  atika85! A nagyobb külföldi zenekarok mindig saját hangtechnikust hoznak és szinte minden cucc a sajátjuk. Ha azok szerinted szarul szólnak, akkor az nem azon múlik, hogy a helyszín Budapest, vagy akármi más.

 • atika85

  atika85! A nagyobb külföldi zenekarok mindig saját hangtechnikust hoznak és szinte minden cucc a sajátjuk. Ha azok szerinted szarul szólnak, akkor az nem azon múlik, hogy a helyszín Budapest, vagy akármi más.

  Persze, ezt vágom, de hányszor lehet minden évben hallani, hogy pl Sziget nagyszínpad mennyire fosul szólt. Nekem csak egyetlen élményem volt ezzel, pár éve a REM koncert, ami inkább rettenetesen halk volt, bár az is inkább a Sziget hibája. Egy Guano Apes koncert szólt úgy, hogy 2 percbe telt mire felismertem, hogy az a kedvenc számom ami éppen szól, mert csak recsegett az egész. Mondjuk a Muse az jó volt, bár azon meg 2500-an voltunk csak, vagy mennyien. Úgyhogy igen, értem, hogy mindenki hozza a sajátját, de ebből eddig nem sokat vettem észre.

  És azért hozom sokszor példának a Szigetet, mert nagyon sokan kívánják, hogy ott lépjenek fel. Ez legalább két okból sem lenne jó.
  1.) A Chili fesztiválra általában feszt setlisttel jön, ami jól megkurtított műsor (persze ezzel is lehet vitatkozni, talán az Iron Maiden nyomott sokórás koncertet anno?), akkor inkább stadionkoncert, rendes szettel.
  2.) Az előbb említett faszkodás, a Szigeten főleg mindig van ez a faszkodás, hogy 11-kor vége a nagykoncertenk vagy mikor, meg a hangerő…

  De ez csak szerintem, ha Szigetre jönnének, akkor nagyduzzogva, de azért elmennék 😀

 • marcii

  egy jó kis “világvége” koncert valahol Dél-Amerikában? 😀

 • xhris

  Dél-Amerikába a gyenge közbiztonság miatt nem mennék, pedig nem lehet rossz… Úgyhogy marad Ny-Eu, vagy USA.

  Hangosítás. Hiába hoznak saját cuccot, ha a hangosítás a közönség irányába már a Szigeté.. vagy az adott helyé.. Ami meg olyan, amilyen. Nyáron megyek egy Aréna típusú helyre, USA-ban Soundgarden koncertre, ha hazajöttem, elmegyek az első Arénás rockkoncertre, és megállapítom a különbségeket.. Bár már voltam Arénában többször is, de friss élményeket hasonlítanék össze. Mars Volta blogon biztos beszámolok a koncertről, ha itt nem is..

  Sziget. 97-ben voltam először Szigeten, első pár napban kezdődtek a hangerővel kapcsolatos problémák, egyik első nap Apollo 440 lépett fel délután, érezhetően rezgett a farmer a lábszáramon úgy 50m-re a színpadtól. Csengett is a fülem utána.. Lejjebb vették a hangerőt pár nap alatt, érezhetően halkabb lett a színpad. Mára már olyan ahhoz képest, mintha csak háttérzene szólna… Nem mondom, hogy az a jó, ha üvölt a zene, de az se jó, ha a részeg külföldiek ordibálása miatt nem hallani semmit sem a zenéből. Akinek ez kell, az meg is érdemli.

 • xhris

  És egy végkövetkeztetés sok-sok év koncerttapasztalataira. Inkább egy berlini, vagy két bécsi RHCP koncert, mint akárhány pesti…

 • anyahajókabinajtóhajtogató

  inkább lenne Frusciante-val alsóbögyörősvalagpusztán 1órás koncert, mint nélküle Bécsben stadionkoncert.

 • én

  egy La Cigale szintű koncernek tudnék örülni

 • bOo

  egyetértek, rohadt jó lenne egy Frusciante koncert, de kiváncsi vagyok mit hoz össze az RHCP ennyi idő után. de már nagyon izgulok, hogy milyen lesz az album, meg hogy mikor jön már ki !!!!!

 • Rékukac15

  Valaki nem tuja, hogy Frusciante-t miért cserélték le Klinghoffer-re?

 • atika85

  Valaki nem tuja, hogy Frusciante-t miért cserélték le Klinghoffer-re?

  Nem lecserélték, John saját döntése volt, hogy kilép.

  Bővebben itt: http://funkyforum.hu/2009/12/17/hivatalos-john-frusciante-kiszallt/

 • ládonyi andrás

  én is remélem hogy ide is jönnek mert brutálisan szeretem öket és bármennyi pénzt áldoznék rájuk 😀 mindörökké red hot chili peppers

 • ládonyi andrás

  mindörökké red hot chili peppers

 • ládonyi andrás

  de ez a kling is ugyanolyan alkat meg minden és ez is jól tolja
  bár én azért imádtam a kis john-t 😀

 • ládonyi andrás

  apám kivitt az off the mapra is meg a slane castle-ére is és ott még tudott minden rendesen szolni
  nekem mind1 h hogyan szol csak jöjjenek bagyarországra mert az a 2 amivolt az kevés
  am tudjátok h hol volt az a kettő
  ???? 😀

 • SiD666

  voltál az slane castle-nél a koncerten ?

 • english grandma in use

  aug. 9. Hong Kong…remelem szombaton meg lesz jegy