Musical Ink

Nemrég jelent meg Musical Ink címen egy könyv, amely Jon Blacker fényképész portéit tartalmazza zenészekről, és az ő tetoválásaikról. A könyvben szerepel Chad is, és elmeséli a lábán lévő polip történetét.

Annak aki nem látná a szöveget jól:

I got this tattoo in 1991 by Henk Schiffmacher, aka Hanky Panky, a very famous dutch artist, painter, tattoo artist in Amsterdam. I was on tour with the Chili Peppers and we were playing in Holland, and I had gotten a couple of tattoos from Henk but I wanted a really big piece and thought it would be great to get one on my leg. I’m a big fan of scubadiving and under sea life and that wonderful world down below. I told Henk I want an octopus, can we draw something up, a really cool tribal octopus? ‘He said, yeah, yeah, yeah’ and drew something up and I get to his shop and he’s all ready to tattoo me.

About a month or so earlier I had a hernia operation on the right side, down in the groin are and I had jumped out on tour a little too quick so it didn’t really have a good chance to heal so it was still like kind of an open wound, so to speak and playing the drums every night certainly didn’t help it to heal.

So he’s shaving my leg, getting ready and I see the tattoo thing and I’m thinking that’s going to be awesome. He getting ready to tattoo me, he’s got the gun out, I’ve got my pants down and he looks and sees the little bandage and he says, ‘what’s that?’ So I tell him I just had a hernia operation and it’s just healing you know, it’s no big deal. He says, ‘well let me see it’. I open it up and he looks at it and he goes, ‘Oh my God, that’s like an open wound. If I put that much ink into your leg right there, it’s gonna blow up. Your leg’s just going to get infected and you’re probably going to get gangrene and they’re going to have to cut your leg off. I was like, ‘No, no. It’s okay. I was so excited to get the tattoo, that I was like, ‘I don’t care, it’s fine. Don’t worry.’ He’s like, ‘I can’t. I can’t do it. I can’t. I can’t. It’s not safe.’ I was all ready to get tattooed and I didn’t. I was so disappointed. Of course, I had to wait until it healed, and I came back and he did it, and I think it’s my favorite tattoo. I just love it. And whenever I take my pants off, in the privacy of a partner, they always get a real surprise to see what’s going on…. down below.

 • atika85

  Bár a sztori nem friss, anno elfelejtettem foglalkozni vele, most úgy is annyira néma csend van, hogy mégis előkerült.

 • atika85

  Ha esetleg valaki unalmában egy gyors fordítást össze akarna dobni, annak hajrá 🙂

 • pityu

  Atika az új albumról lehet már tudni valamit? Cím, megjelenés vagy valami?

 • atika85

  Ha lenne, akkor már biztos idekint lenne. Úgyhogy semmi. Abszolút semmi. Anno volt róla szó, hogy csak 2011-ben fog megjelenni.

 • pityu

  =/ már kikészítenek 😀 nagyon várom xD

 • sacoda

  ..indítsunk témát a “Mi az amiről nem a mikor-lesz-már-új-lemez” körben? 😀
  yo futóművei vannak az öreg kovácsnak

 • sacoda

  kihagytam a “jut eszünkbe”-t 🙂

 • J.A.K.

  Még mindig nem tudom, hogyan jött nekik ez a jel/csillag/asterisk? Van ennek vmi története? Mióta használják?(Fight like a brave klipben már benne van) Köszi 😀

 • zsó

  Az csak úgy jött, szerintem kb. olyan mint a banda neve. Arról Anthony azt mondja, hogy egy bokron látta meg amin világító együttesnevek voltak. Az asteriskről meg azt mondja, hogy a “végtelenség csillaga” avagy egy angyal segglyuka. Szóval ez olyan, hogy tessék, itt a magyarázat, örüljetek 🙂

 • zsó

  Itt a fordítás:
  1991-ben csinálta nekem ezt a tetoválást Henk Schiffmacher, más néven Hanky Panky, aki egy nagyon híres holland festő és tetoválóművész Amszterdamban. Akkoriban a Chili Peppers-szel turnéztam és épp Hollandiában játszottunk. Már több tetoválásom is volt Henktől, de akartam egy igazán nagyot, és úgy gondoltam nagyon klassz lenne egyet csináltatni a lábamra. Nagy rajongója vagyok a búvárkodásnak és a tengeri élőlényeknek, a tenger alatti csodálatos világnak. Ezért mondtam Henknek, hogy szeretnék egy polipot, rajzolhatnánk valami király törzsi jellegű polipot? “Persze, persze”, mondta, meg is rajzolta, és elmentem az üzletébe, hogy elkészítsük a tetoválást.

  Körülbelül egy hónappal azelőtt volt egy sérvműtétem a jobb oldalon lent, a lágyék környékén, és egy kicsit túl korán indultam turnézni, nem nagyon tudott még begyógyulni. Még mindig nagyjából olyan volt, mint egy nyílt seb, és az sem tett jót neki, hogy minden este doboltam.

  Henk már borotválta a lábamat, készülődött, én meg megláttam a tetováló berendezést és azt gondoltam magamban, hogy ez mennyire király lesz. De amikor letoltam a nadrágomat, meglátta a kötést és rákérdezett, hogy ez meg mi. Úgyhogy elmondtam neki, hogy épp most volt sérvműtétem, és a seb még gyógyul, nem nagy ügy. De ő mindenképp látni akarta, úgyhogy felnyitottam a kötést, mire ő: “Te jó ég, ez egy nyílt seb. Ha így belenyomom a tintát a lábadba, fel fog dagadni, és el fog fertőződni. El fog üszkösödni, és le kell majd vágni a lábadat.” Mire én: “Ne aggódj, rendben van.” – Annyira izgatott voltam a tetoválás miatt. – “Nem érdekel, rendben van, csak csináld.” De ő tiltakozott: “Nem lehet. Nem tudom megcsinálni. Nem tudom. Nem biztonságos.” Teljesen belelovaltam már magamat, hogy meglesz az új tetoválásom, de persze nem lett meg. Nagyon csalódott voltam. Meg kellett várnom, míg a seb begyógyult, aztán visszajöttem, és megcsináltuk. Azt hiszem ez a kedvenc tetoválásom. Imádom. És amikor egy nővel vagyok kettesben és leveszem a nadrágomat, mindig nagyon meglepődnek, hogy mi is van odalent.

 • atika85

  Köszi Zsó, ez jó volt 😀