Hétfői híráradat

– Az előző posztban már láthattátok a csodálatos Chad gyerekvideót, most kicsit bővebben róla. Dick Van Dyke készített egy gyermeklemezt, amiben Chad Smith és Leslie Bixler segített neki. Dobosunk több karakternek is kölcsönzi a hangját, így olyan szerepekben láthatjuk, mint kalóz, kalauz, vagy női ruhás takarító. A galéria tele van képekkel a videók felvételéről, illetve a múltkori videón kívül van még több is (Roly Poly, My Guitar Named Joe, Fishy).

– Az Atoms for Peace elkezdte a koncertezést, galériában képek, és egy beszámoló az április 10. koncertről ezen az oldalon. A youtube meg tele van videókkal.

– Megjelent Slash szólólemeze, az egyik számban Flea is szerepel, címe Baby Can’t Drive.

– A BBC szavazása szerint John Frusciante az elmúlt 30 év legnagyobb gitárosa. Több mint 30 000 szavazat érkezett, majdnem 14% szavazott Johnra. A második helyen Slash (Guns And Roses) végzett, harmadik pedig Matt Bellamy (Muse) lett.

 • gratulálok John 😉 jóleső elismerés lehet azért 🙂

 • atika85
 • Matesz

  dejó ennek nagyon örülök, ő a legjobb szerintem is 🙂

 • Shep

  chilis zenélést akarok már hallani (akár Josh-al) baszki!!!
  hát de nem?
  : )

 • Pityu

  Shep igazad van xD. Gratulálok John! De szerintem ez alap volt :D, bár megfogadtam h jobb leszek mint John xD!! Ja am egy blogok olvasva erre a kijelentésre találtam /idézem/: “. itt van például a john frusciante a chiliből: katasztrófa a technikája, pontatlan stb.” –>ez mi szerintem semmi gond a technikájával o.O

 • Jah mert sokak szerint az a jó zene ami hibátlan technikán alapszik és mp-nkén 512315 hangot lefognak… abba semmi egyéniség sincsen. Neki látszik h a zene az élete, odatette magát minden egyes koncerten akkor is amikor már fáradt volt és úgy nem tudta élvezni mint régen… Ő egy igazi zenész, és megérdemelten kapta a díjat (bár hozzáteszem azrét télleg sok hozzá hasonló van mint pl. Slash)

 • atimann

  Bár szeretem a Muse-t, azért nem hiszem, hogy Bellamy egy szinten van Slash-el és John-nal. De a lista a népszerűségről szólt. Épp ezért nem is csoda, hogy pl. Johnny Greenwood-ot (Radiohead) nem szavazták be a top 3-ba. Nálam persze mindenképp ott van.

 • makaroni

  szerintem épp ezért csoda h radiohead gitárosa nem ért oda az első 3-ba:D mellesleg ő se mérhető slashez vagy johnhoz se. és amugy meg tiszta marhaságok ezek a listák, annyira más stilus mindenki,hogy nincs értelme hasonlitgatni. mindenki másba jobb.

 • atika85

  Meg nem hiszem, hogy a BBC oldalán szavazók valami nagyon idős és jazz imádó korosztály lenne 🙂
  Leginkább a népszerűség döntött, Angliában (meg a világ minden más részén) a Muse erősen népszerű együttes, a Chili szintén, Slash meg legenda.

  Biztos rengeteg olyan jazz és blues gitáros van akik simán vernék a kedvenceinket, de ők nem egy RHCP vagy Muse-ban játszanak.

  Bár a népszerűségnek ellentmond, hogy Kurt Cobain nincs a listán (pedig láttam már jópár listát, ahol első helyen volt, pedig nem volt egy nagy gitáros…)

  Mindenki elkészítheti saját kis listáját, mindenki a kedvenceit fogja odatenni. Nálam biztos Omar és John lenne az első két helyen, felváltva 😀

 • MBalázs

  és hol van Jimmy Page?

 • sunny

  J.P. már az öreg róka-kategória 🙂

 • atika85

  Balázs, felhívnám a figyelmedet: “az elmúlt 30 év”. Azaz 30 év. Page majdnem 15 évvel korábban kezdte a fénykorát.
  Ha lehet Hendrixet se hiányoljátok, oké? 😀

 • sunny

  nem mellesleg pedig minden idők százból kilencedikje

 • Névtelen

  Igen ,viszont 40 éve halott… szal az elmúlt 30-ba nehezen fér be.

 • Shep

  perszee
  és hol vannak a névtelen – vagy akár neves – jazz gitárosok, akik mindent tudnak a zenéről- és ami azon túl van
  szóval ismét le lehet szögezni, hogy ez ilyen válogatott celeb lista, amit nehezen lehet igazi szakmai elismerésnek venni.
  Nade ettől függetlenül tényleg John a legnagyobb!! : D

 • Shep

  oké, már megírtátok előttem is a lényeget. egyetértünk : )

 • MBalázs

  de akkor ő nem az elmúlt 30 év legjobb gitárosa hanem az elmúlt 30 évben MEGJELENŐ legjobb gitáros ami nem mind1 mert akkor így tényleg nem kell említani jimmy page-et mert ő korábban megjelent

 • MBalázs

  ja meg Edge is azért nincs benne mert a U2-val már a 70es évek végén észrevetette magát bár hozzáteszem az ő stílusa nem olyan nagy szám h ráférne ilyen listákra a top10be

 • kmisi

  annyira látszik, hogy mennyire fanatikusok john iránt az rhcp-rajongók. tudom, mert anno én is az voltam. de most komolyan, mint zenész mondom, szánalmas ez a lista! john egy nagyszerű muzsikus, gitáros-énekes-zeneszerző, de max a karizmája miatt lehet ilyen előkelő helyen. most mondhatjátok, hogy “de senki se tud olyan érzelmesen szólózni, mint john”. akkor hallgassatok steve vai-t. vagy “de senki se tud olyan jó riffeket írni, mint ő”. erre ott van richie kotzen. ha pedig egyszerűen úgy gondolja valaki, hogy “john szólózik a legjobban”, akkor az írja be youtube-ra paul gilbert nevét. számomra egy olyan lista, ahol ez a 3 gitáros nincs legalább a top10ben, az nem reális. ja, slash pedig a világ legtúlértékeltebb gitárosa, szóval ez a 2. hely is csak a népszerűségnek köszönhető.

  most kövezzetek meg, de engem zavar, hogy rhcp-rajongók közül néhányan annyira bele tudnak buzulni, hogy mást nem hallgatnak, a chilirajongó gitárosok meg koppintják john-t (akár öltözködés, akár mozgás, akár játékstílus szempontjából). de john-t nem lehet koppintani! ha megtanulod az összes szólót és jamet amit koncerteken nyomatott, akkor csak egy kis részét kapod meg a tudásának, és teljesen egysíkúan fogsz gitározni.

  jelenleg ennyi az üzenetem a fiatalság számára. béke veletek!