Rock and Roll Hall of Fame

A Red Hot Chili Peppers jelölve van azon együttesek között, akik jövőre kerülhetnek be a Rock and Roll Hall of Fame-be. A 12 jelölt közül decemberben választják ki azt az 5 együttest akiket 2010 március 15.én beiktatnak.

A jelöltek: ABBA, The Chantels, Jimmy Cliff, Genesis, The Hollies, KISS, LL Cool J, Darlene Love, Laura Nyro, Red Hot Chili Peppers, The Stooges, Donna Summer

A Chili-t most jelölték először, ugyanis 25 évnek kell eltelnie a jelölés, és az első album/maxi kiadása között, és mint tudjuk, az első RHCP lemez 1984-ben jelent meg.

 • én a chilin kívül még esetleg a stoogest raknám be, vagy jimmy cliffet… van egy one hot minute-s bootleg, ahol asszem a stone cold bush után mondja ant, hogy “i’ve got to be jimmy cliff today” megmagyarázhatatlan okokból ezen mindig sírvaröhögünk..:D:D

 • ja és utána meg flea mopedjéről beszélnek :D:D
  bocsi a zsinórhsz-ért 🙂

 • bebop

  Egyértelműen Chili!!! Minden tiszteletem a többi művésznek, de vállalhatatlanok!
  Hajrá!!!

 • atika85

  Azért a Stooges kult, a Kiss kult, Jimmy Cliff kult, nekik már régen bent kéne lenniük. Bár ez már régen nem r&r, ABBA? Hahaha.

 • szergei

  nagyon durva mezőny. pl a genesis simán megérdemelné a kiss detto
  a stooges kult de ők inkább olyan utánfutók
  erre a chilinek minimális esélye van
  és amugyis hosszú még az idő

 • maroo

  elkurvul már ez a dolog is. ha az abba rock and roll, de akár csak rock akkor beállok a rénszarvasok közé húzni a mikulás szánját.
  ma minden a profitról szól, szenzációt, show-t csinálnak mindenből még egy ilyen dologból is. Rip Michael Jackson de valljuk be hogy életében mindenki egy pedofil hipózott elmebeteg fekának tartotta, bezzeg a temetése éppen csak nem üvegkoporsóban belső kamerával folyt le…
  De visszatérve a Rock and roll hall of fame dologhoz… ha valaki látta azt az idióta filmet amiben jack black játszik (tenacious d), az tudja, hogy mikor a 2 csávó betör a rock and roll hall of fame-be akkor majd beszartak a csodálattól hogy a régi nagyok cuccai ki vannak állítva, stb… Mert ők tényleg a legnagyobbak voltak és kemények. Ha nem is (mind) szó szerint…. de hogy ilyen egyáltalán felmerül hogy abba.. hát készen vagyok….attól is, hogy kiss még nincs bent… na mindegy, hát ez sem teljesen okés már… reméljük az oscar-ig nem süllyed le.

 • Shep

  Az ABBA épp annyira rock and roll mint a red hot chili peppers : )
  Szűkebb értelemben semennyire, tágabb értelemben teljesen.
  take it easy

 • makaroni

  KISS, LL Cool J, Jimmy Cliff, Genesis, Red Hot Chili Peppers, The Stooges szerintem ezek a elgesélyesebbek, az ABBA meg Donna Summer elég viccesen hangzik valóban. LL Cool J szerintem tuti befutó mivel mostanába minden évbe beiktatnak valami rappert. De szerintem az RHCP-nek minden esélye megvan.

  off: a Jack Black-es film a Tenacious D avagy a kerek rockerek:D iszonyat jó film:D

 • Matesz

  osztom a véleményedet ami az off részét illeti 😀

 • freerider

  Sziasztok!
  Tom h lazán kapcsolódik v semennyire XDXD….de nem tudja esetleg valaki, hogy John Fiesta Red Stratoja made in USA v made in Mexico? :O
  Régóta foglalkoztat ez a kérdés, de nem sikerült még sehol megtudnom. :O…Úgy h gondoltam hátha itt vki. =)

 • Matesz

  szerintem tuti amcsi

 • Tompi

  szerintem is amcsi:) nemhiszem h az ő szintjén “szar” mexikóit venne 🙂

 • Shep

  kiábrándító lenne, ha csak a márkát nézné..
  pl én 1 az 1-ben cseréltem el az USA stratomat egy japán squier-re, és nem bántam meg azóta sem. Vannak bszottjó mexikói szériák is.
  Úgy tudom Johnnak csak amerikai fenderje van

 • jklm

  Shep! nincs véletlenül még egy USA stratod? szivesen elcserélném veled az én squier-emmel! 😀

 • Gabesz

  A régi japán Squierek simán hozzák az USA szintet,’iszen a japánok elég precízek ugye…manapság a mexikói Fenderek elég gyérek,de még a békebeli gitárjaik Fenderéknél simán 2. helyen voltak.szóval ilyen szinten azért kétlem,hogy John beérné “csak” egy másodikkal,gondolom USA.:)

 • jklm

  Akkor csak engem bosszant az az egy az egyben csere?:D

 • atimann

  Élettartam beli különbségek vannak egyesek szerint, vagyis az amerikai 2-szer vagy 3-szor annyi ideig bírja, mint egy mexikói (sokan azt mondják, hogy az amerikai az idővel egyre csak jobb, meg drágább lesz, míg a mexikói 3-4 év alatt tönkremegy (főleg a telecasternél jellemző)). Mások szerint egyremegy, hogy a mexikói munkások Californiában vagy Mexikóban szerelik-e össze a gitárokat. (:
  És az MMI stratok még lazán lehetnek jobbak is adott esetben.

  Nem tudom kinek van igaza. Nekem amerikai gyártású, de nem standard Stratocasterem van. (Highway One széria)
  és talán mert csak bogarat ültettek a fülembe, azért nem választottam mexikói standard-ot. 😀

 • atimann

  vagyis MIM-re gondoltam, Made in Mexico (:

 • Matesz

  Egyébként csak Európában kerül ilyen rohadt sokba az amerikai Fender.
  Kint az USA-ban “fillérekért” lehet venni egyet. Legalábbis sokkal olcsóbban mint Európában.
  Én ezt az információt hallottam.

 • psycho

  Hohó, tudtam én, hogy nem vagyok bolond és volt már szó arról, hogy bekerülnek. x) (Életrajzok – Az együttes – utolsó mondat)
  Akkor mi volt az a kavarás? -_^

 • iksz

  A stratóknál ami még nagyon számít, az évjárat! Minél korábbi, annál jobbnak szoktál tartani, és ezért értékesebbek a régiek. De mivel akkor még kevesebb gitárt gyártottak, ezért nagy pénz is lehetett benne, így sokkal inkább odafigyelhettek egy-egy sorozatra, másrészt az alapanyag is olcsóbb – és jobb – lehetett. Az hogy mára mindegy, hogy mexikói, vagy amerikai az meg megint egy másik dolog… De tartok tőle, hogy a munkamorál az USÁban még mindig magasabb, és nem biztos hogy az amerikai meg a mexikói fender gyárban a munkások ugyanolyan tudással rendelkeznek.
  Ezeket csak azért írtam, hogy picit gondoljatok néha amögé, amit itt-ott hallotok, hogy mi lehet az alapja. De a vége úgyis az, hogy a drágább jobb, egy szintig, aztán már presztízskérdés válik belőle…