Guitar World: 50 legjobb gitár album

A Guitar World összeállította az 50 legjobb gitár album listáját, amin a Red Hot Chili Peppers a 18. helyet szerezte meg a Blood Sugar Sex Magik albummal.

18) Blood Sugar Sex Magik, 1991 (The Red Hot Chili Peppers)

It came out of a haunted mansion in the Hollywood Hills—the album that established the Red Hot Chili Peppers as major-league contenders in the game of rock. By this point, the Peppers had survived the Eighties L.A. punk scene, a head-spinning succession of personnel changes and the death of founding guitarist Hillel Slovak. But now they had John Frusciante in the fold, not to mention producer Rick Rubin, who worked with the band for the first time on Blood Sugar Sex Magik. There would be no Rage Against the Machine, nor any rap metal, without Blood Sugar’s amalgam of funk, metal and hip-hop vocalizing.

WHAT THEY SAID
Flea: “That was the beginning of a new era for us. Breaking into the mainstream was a real change in our lives. Also it was a time when John brought a whole new concept into the band as a guitar player and songwriter. It suddenly gave us so much more to draw from—a bigger launch pad for us all to get launched into outer space from.”

Frusciante: “Following the great creative peak of recording Blood Sugar, the positive feelings I had had began to dissipate.”

A teljes listát a Guitar World oldalán lehet megnézni.

 • Daveid

  Hát megnéztem, hogy ki hányadik helyen végzett a lista alapján. Szerintem rendben van, jól lett rangsorolva, nekem csak a 2. helyezett nem tetszik. Guns ‘n’ Roses albuma helyett akkor inkább a BSSM vagy mondjuk a Nevermind album ugrjon a 2. helyre a 8-ról. De hát ízlések és …

 • kmisi

  yeaaah, master a 4.!!!

  amúgy ilyen toplistákkal nem érdemes foglalkozni, mert általában csak egy ember véleményét tükrözik.

 • bubamara

  Nem szeretem ezeket a “listákat”… X ember így gondolja… Lehet h megköveztek érte, de szerintem nem a Blood Sugar Sex Magik album a legjobb RHCP. album… Szerintem 🙂

 • bubamara

  Tudom, nem ide tartozik, de nemtok betelni a Before The Beginning-el… ÁÁÁÁÁÁÁÁ Beszarás…

 • Balázs

  Szerintem meg nincs olyan nekik hogy a legjobb album. Én úgy érzem hogy mindegyik album más, és nem lehet összehasonlítgatni őket. Ők eddig mindig azt mondták az éppen megjelenő albumukra hogy ez lesz a legjobb. Dehát én ezt nem értem, ha merőben más stílus mindegyik, akkor hogy lehet a legjobb? (tudom hogy az SA meg a BTW hasonló) Ez olyan hogy van például ez a 100 legjobb gitáros lista. De hogy lehet összehasonlítani John-t Angus Young-al, vagy Stevie Ray Vaughan-al, vagy B.B. King-el, amikor teljesen más stílusban játszanak? Akkor lenne ez oké, ha mondjuk a 100 legjobb blues, vagy jazz gitáros lista lenne. És akkor össze lehet hasonlítani abban a stílusban a gitárosokat. Na de így?

 • Dani

  igen.. gratuláció egy újabb fasságnak..
  már bocs
  szóval ilyen “hírt” be se kéne tenni mert megfájdul a fejem így reggel… : )

 • atika85

  Uborkaszezon van, el kell ütni valamivel az időt 🙂

 • atimann

  OK Computer: 28.? Valamit nagyon elnézhettek megmondó embereink…és hol marad a The Bends nomeg a Hail to the thief?
  A zseniális Radiohead-et mint a gitárzene megújítóját eléggé alábecsülték.
  És jó öreg Jimi barátunk is csak két albumával szerepel. Szimpla böszmeség ez a lista…>:C

 • szergei

  nekem csak annyi nem tetszik, hogy már megint a led zeppelin van elől, pedig annyira nem jó……(dettó radiohead, ha rajtam múlik, fel sem kerül)
  még amit fel lehetett volna tenni (elvégre gitár albumok) a velvet revolver első lemeze, a contraband. Az bizony nagyon nagyon vagány.

 • Balázs

  A Led Zeppelin igazából kurva jó, minden tekintetben, ha valakinek nem tetszik az más dolog. Attól még jó marad.

 • szergei

  vagy csak simán túlértékelt, mint bob dylan, a sok birka meg el is hiszi…

 • Névtelen

  Hát én nem azért szeretem mert valaki azt mondta hogy ez jó…

 • Balázs

  bocs ez én voltam csak másik gépről:)