A “The Empyrean” borító 2008 egyik legszebb borítója

Legalábbis a francia Guitar Part magazin szerint, amely összeállított egy listát 2008 legszebb album borítóiról. A lista, tovább után pedig a borítók.:

1. Dionysos – La ménace du coeur
2. Metallica – Death Magnetic
3. Coldplay – Viva La Vida
4. Julien Doré – Ersatz
5. John Frusciante – The Empyrean


51piwnjncel_ss500_

2679223071_765b40d058

coldplay-viva-la-vida

ersatz2

Forrás: invisible-movement

 • Balázs

  nem csodálom hogy felkerült. gyönyörű borító, sokáig lehet fejtegetni hogy miről szól

 • kimi

  A Metallica nem értem hogy került ide… :/

 • Tompi

  hát a metallica télleg elég gagyi XD:D de télleg a Johnos megérdemli h itt legyen 😉

 • maroo

  szerintem meg mindegyik borzasztó, egyértelmű, hogy franciák választották ki őket

 • dzzsss

  ja. mind az 5 béna : )

 • xhris

  Az első borító Halott mennyasszonyos, ami ugye kultmese. A jelenet lényegét nem tudom kivenni… Talicskáéknál ezt a mondvacsinált szóösszetételt, mint amilyen a death magnetic, remekül helyezték át vizuális formába a koporsó alakú formát körbevevő mágneses részecskékkel. Az más kérdés, hogy egy maxira jobban illene a kép, mint az albumra. A Coldplay boritóján az orleansi szűzről készült híres kép, vagy annak a jelenetnek a feldolgozása szerepel.
  A negyedik borítón akár egy bibliai jelenet is lehet, de ehhez több háttérinfóra lenne szükség. Ami érdekes a képen igazából, az a teteje, ahol látszik, hogy ez a jelenet egy múzeumban lehet kiállítva.
  John borítója meg annyi részletet magába foglal, hogy szerintem nem is érdemes kielemezni, mindenki nézegesse-elemezgesse ki magának 🙂 A mű komolysága mindenesetre magáért beszél.
  Összefoglalva, mind az öt borító egyfajta koncepciót képvisel ránézésre is, ezáltal szerintem mindenképp helyük van egy ilyen listán. De mondjuk egy olyan már kiesett volna, amin Balázs Pali feje szerepel, amint a kamerába néz visszafogott mosollyal. 🙂
  Viszont ilyen felhozatalt egy Mona Lisás borítóval felül lehetett volna múlni, független attól, hogy már elcsépelt téma 🙂

 • dzzsss

  na azért az, hogy 2 francia előadó borítója is bekerült, némileg aláássa az egészet. Ha Üzbegisztánban állították volna fel a sorrendet akkor is lett volna pár üzbég előadó a listán sztem. Bár Janié is ottvan, ami nagyon pozitív

 • Balázs

  sztem mindegyik borító nagyon szép, a metallica is király, és még egy számukat sem voltam képes meghallgatni 🙂

 • szergei

  Az nem az orleans-i szűz hanem a szabadság, mint női hős aki győzelemre vezeti a forradalmat…. Delacroix: A Szabadság vezeti a népet.
  A Mécanique du coeur pedig nem halott menyasszonyos, köze sincs hozzá. Ha jobban megnézed, a leányzó a férfi szívét birizgálja, erre utal a cím is: a szív szerelője. A bibliai jelenet pedig az özönvíz utáni szekcio noé pajtással.
  xhris: ha valamit nem tudsz, akkor arról ne beszélj hülyeséget. köszi.

 • CinaZ

  Mar nem azert de az elso keprol nekem is rogton a Halott menyasszony jutott eszembe… Nem az de rohadtul olyan a feeling

 • szergei

  szerintem köze nincs hozzá… a halott menyasszonyban a figurák jóval groteszkebbül vannak ábrázolva. (pl a szemük sokkal nagyobb) szerintem még csak nem is hasonlít…..

 • maroo

  szerinted.. én nem is tudnák mást mondani ami jobban hasonlít rá. amúgy a halott menyasszony az egyik kedvencem
  amúgy én mindig is utáltam a művtörit és a törit is, szerintem semmi értelme a múltat turkászni, de persze ebben kb senki nem ért egyet velem.
  nekem továbbra sem tetszik egyik sem úgyhogy nem nagyon izgat ha Xhris rosszat mondott 🙂
  a franciákról inkább nem írok semmit, mert meg leszek bélyegezve, de az senkinek nem tűnt fel, hogy mennyire jellemző képeket választottak ? szinte mind a saját stílusukból való, mintha le lennének maradva (a nagy újjítók). az utolsóba be van cserkészbe egy kis sarok jelenet de a stílus kb reneszánsz korabeli.
  a metallica kicsit kilóg, de nekem az már valami újmodernebb dolog de nézzünk végig a soron és próbáljunk letagadni, hogy franciák válogatták. nem fog menni….

 • maroo

  tudnák tudnék, wáhh… ilyenkor kicsit idegesít, hogy nem lehet javítani…

 • szergei

  csekkolj le egy pár új francia filmet, mostanában nagyon megy nekik.

  ps. az hogy te nem tudnál mást mondani ami jobban hasonlít rá, nagyon a te problémád…

 • maroo

  Igazán kedves személy ez a Szergei. És ha ennyire kulturált is, akkor biztos mond az elsőhöz hasonló képet. leírja a mágnesesség szabályait, a francia forradalmat és persze felüti a biblia özönvízről szóló részét és megosztja velünk cinikus, lekicsinylő modorával fűszerezve. Örömmel várjuk 🙂

 • szergei

  Az email címedre bármikor szívesen elküldöm a fent említett dolgokat 🙂

 • CinaZ

  Okes az Internet ma már mindenkie 😀 Azt hiszem a Gúglit mindenki tudja hasznalnálni ugyh nem kerjük köszönjük.
  Jah és egy netikettet elolvashatnál mert nem hiszem hogy tulsagosan is illemtudo az ilyen kioktató hangnem köszönjük szépen

 • dan

  hoppáré, egy kis vihar a nyugalom szigetén 😀
  most rendesen körbepisáltuk egymást 🙂

 • Balázs

  héé ne csináljátok ezt karácsony van 😀 vagy… volt…
  de mindjárt szilveszter, jobb a békesség 😀 különben is, hamarosan megkapjuk a kérdésekre válaszokat johntól, ugyhogy lehet izgulni 😀 már ha írtatok kérdést..

 • xhris

  Izé, én úgy emlékeszem a törikönyveben hogy az orleansi szűz kapcsán volt odabiggyesztve ez a kép, de én már akkor tudtam, hogy a törikönyveknek nem szabad hinni 🙂 csakis a googlenak 😀

 • xhris

  Amúgy örülök, hogy ennyire komolyan vettétek azt a baromságot, amit összehordtam hirtelen, csak így tovább 😉 😀

 • ízisz18

  Nos a Delacroix-témás beszólás abszolút rendben van(egyik érettségi tárgyam része volt a műv.töri),én se tudtam, miféle szűzről beszélsz.xD Sztem nem baj azért, ha tisztán látjuk a dolgokat.Egyébként se tetszik. :S
  A Johnos-ról nekem is Noé jutott eszembe, mikor azt a rakás állatot megláttam. 🙂 Egész szép!:D Még a sasnak az árnyéka is megvan.