• Balázs

  felháborító! 🙂 de az 1. és 2.ik helyezettel egyetértek.

 • maroo

  én doboltam és így kiscsit technikai szemmel nézve, én inkább azt mondom, hogy inkább tiszteletből kapta meg az első 2 helyezett azt a helyet…. mert korszakalkotók voltak. manapság legalább 20 olyan dobos él aki van olyan jó mint ők voltak fénykorukban.
  egyébként baromság ez a lista, mert nem lehet különböző stílusú dobosokat összehasonlítani. a jazzdobolás az egyik (ha nem a) legnehezebb és alig találtam közöttük jazz dobost.
  az meg egyenesen mindent elárul a listáról, hogy nincs benne az első 10-ben sem terry bozzio, sem stivie smith, sem pedig mike portnoy. ma élő legnagyobb dobosok között vannak számon tartva és mégsincs benne egyikük sem…
  eleve a dobolás színvonala kb 30 éve kezdett rohamosan megugrani, szóval ma élő dobosokból kéne állni a lista 98%-ának, azaz portnoy, bozzio meg stivie smith benne kéne hogy legyen.
  Chad jó dobos, de valóban nem akkora gigászi tehetség, hogy besoroljuk a legjobbak közé, de attól még tetszik amit csinál és bármelyik zenekar megirigyelhetné.
  mondom, tiszteletem John Bonhemnek meg keith Moon-nak, de nézzétek meg milyen dobszólóik vannak és rá fogtok jönni, hogy elég sok dobos van manapság aki jobb náluk.. jó-jó, John lábdob triplái legendásak maradnak, de a többi az nem olyan durván jó azért :)..

 • maroo

  “azaz portnoy, bozzio meg stivie smith benne kéne hogy legyen.”
  javítás : benne kéne hogy legyen az első tízben

 • atika85

  Érdekesség, hogy a Mars Volta ex-dobosa is megelőzi Chadet 🙂 Mondjuk az az embert verte rendesen 😀
  Nem értek a dobokhoz/dobosokhoz, de ha a valódi teljesítménye alapján és nem a Chili-s produkciója után itélik meg tuti előrébb lenne pár helyezéssel (lásd DrumClinic).