Site icon Funkyforum

Programajánló: Funk & Rock Farsang

Funk és rock. Már ’60-as évek végén kiderült, hogy e két előadásmód elemeit érdemes ötvözni. Az alapokat olyan előadók fektették le, mint Jimmi Hendrix, Eric Burdon. A stílust később többek közt a Red Hot Chili Peppers tette széles körben népszerűvé. Budapest legújabb rock klubja egy fergeteges farsangi mulatsággal örvendezteti meg a műfaj kedvelőit, melyen a paprikás nótákat a RHCP Hungarian Tribute-től hallhatjuk majd. Az este fő attrakciója, a ’70-es évek óta létező funk-rock zenekar a Wastaps lett volna, de múlthéten hétfőn váratlanul elhunyt Szép Károly – Charly Nice – énekes-szaxofonos. Az eseményen így rá is emlékezünk!

„A Red Hot Chili Peppers (rövidítve RHCP) amerikai rockbanda, amit 1983-ban alapítottak Los Angelesben. Funkkal vegyített rockot játszik, amibe más műfajok (mint például a punk rock és a pszichedelikus rock) elemei is megtalálhatóak. Élőben sok aspektusát viselik a jam zenekaroknak improvizatív előadásmódjuknak köszönhetően.” – Írja a Wikipédia. Ezen az estén a 2008-ban alapított RHCP Hungarian Tribute tolmácsolja Anthony Kiedis-ék legnagyobb slágereit.

Az Esti Party 2007. október 19-én alakult. Rövid, de folyamatosan fejődő pályafutása során gyorsan kialakította stílusát, mely a rock világában mozog. Az együttes hazai és külföldi világ slágereket dolgoz fel saját szájíze szerint, ami egy kicsit egyedinek is mondható, de zenei arzenáljuk alapvetően a rock’n’roll-tól nem elszakadó műfajt követ. A zenekar közel nyolcéves pályafutása óta számos koncerten és bulin van túl, többek között turnéztak a népszerű Zorallal is!

Funk & Rock Farsang:
2015. február 28. (szombat), Légó Club
Kapunyitás: 18.00, koncertkezdés: 20.00
Program: Esti Party | RHCP Hungarian Tribute | Funk-rockdiszkó
Belépő: 690 Ft

Esemény:
https://www.facebook.com/events/760117514078927/

Esti Party:
https://www.facebook.com/estiparty

RHCP Hungarian Tribute:
https://www.facebook.com/rhcphungariantribute

Wastaps:
https://www.facebook.com/wastapsband

Exit mobile version