Site icon Funkyforum

Véget ért a 2012-es turné

November 26-án véget ért az idei Red Hot Chili Peppers turné, már csak egy különleges szilveszteri koncert lesz idén Las Vegasban, jövőre egy rövid ausztrál/dél-afrikai/közép-amerikai turné, és pihenőre megy az együttes, hogy felkészülhessen az új lemez munkálataira. Visszatekintő az idei turné eseményire.

Korábban már írtam a „részletelgetésről„, reméljük a következő turnén ezeket a számokat már teljes hosszában fogjuk hallani, most pár különlegesebb számot említenék meg a turnéról.

Egyik nagy kedvencem, amit mindig hallani akartam élőben (bár eddig nem sikerült), hiszen mindig zseniális szóló van benne, az If You Have To Ask. Érdekes megfigyelni, hogy Josh mennyit fejlődött az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. A felvétel két héttel ezelőttről van, és zseniális.

Az új lemezről kétségkívül az egyik legjobb szám a Look Around, bár nincs benne eszeveszett szóló, viszont Josh vokálja miatt mindenképpen ide kívánkozik.

A Stadium Arcadiumon az egyik kedvenc melankolikus számom a Hey, hiszen John szólója fantasztikus, Josh sem csinálja rosszabbul.

A korábbi években ez nem volt annyira megszokott az együttestől, idén viszont több vendégzenész is megjelent mellettük a színpadon, például Milwaukee-ban, amikor a Give It Away-t adták elő Thundercat társaságában.

Zárásként számomra az egyik legnagyobb élmény, amit élőben is láthattam, amikor az együttes a 2CELLOS segítségével adta elő a Californicationt.

Exit mobile version