Woodstock 2009

A rocktörténet legnagyobb hippifesztiváljának társszervezője szeretné méltón megünnepelni a negyvenedik évfordulót, vagyis egy ingyenes szuperfesztivállal idén nyáron.

Michael Lang, Woodstock egykori társszervezője Austinban, a South By Southwest fesztiválon beszélt terveiről, melyek értelmében az idén megismétlődne valamilyen formában a legendás esemény. Lang hangsúlyozta, hogy egyelőre még csak tervekről van szó, de nagyon szeretne Woodstock negyvenedik évfordulóján egy ingyenes koncertet, vélhetően New Yorkban. A szervezők minél környezetbarátabb módon szeretnék megrendezni a nagy eseményt, melynek ingyenességét szponzorok biztosítanák, jelenleg is éppen a szponzorok felhajtása folyik. Ami az esetleges fellépőket illeti, a Woodstock 2009 egyrészt a visszatekintésről szólna, de természetesen lennének új előadók is: „Nagyon sok régi zenekart szeretnénk, így felléphetne a Who, Santana, a Crosby, Stills & Nash vagy akár Joe Cocker is. Illetve a maiak közül is a hagyományőrző zenészek – Ben Harper vagy Steve Earle. Mindenképpen lenne hely olyanok számára, mint a Red Hot Chili Peppers vagy Dave Matthews… valami ilyesmi lenne az irányvonal” – mondta Lang, elárulva ezzel azt is, hogy még igencsak korai fázisban van a rendezvény. Természetesen felmerült a kérdés, hogy a tíz évvel ezelőtt katasztrofálisan záruló, fosztogatásokba és káoszba torkolló Woodstock ’99 nem rontja-e az idei fesztivál esélyeit. „Szerintem, ha Woodstockról beszélünk, mindenki 1969-re gondol, nem pedig 1994-re vagy 1999-re” – mondta erre Lang. „Az 1999-esnek megvan a saját története, de nem hiszem, hogy ez olyan komoly károkat okozott volna” – tette hozzá reménykedve. Természetesen máshogyan is megemlékeznek majd a Max Yasgur farmján 1969. augusztus 15. és 18. között lezajlott legendás eseményről: sok érdekességet, és eddig nem ismert anyagokat is tartalmazó filmek, könyvek, lemezek is megjelennek majd Woodstock tiszteletére.

Forrás: quart.hu

Az elképzelés jó, de az igazi kérdés, hogy vajon a a Red Hot Chili Peppers bevállalná-e a dolgot? John kijelentette, hogy nem akar koncertezni, Chad nyáron Európában turnézik, ezek után mennyi az esély, egy koncertre?