Scar Tissue – Sorozat Anthony életéről

Igen, Anthony ezt csinálja a szünetben, sorozatot magáról 🙂
Az HBO készíti, a sorozat akkor kapcsolódik be az életébe, amikor elköltözik Grand Rapids-ből Hollywoodba az apjához. A cím még nem végleges.


Anthony Kiedis developing series for HBO
Kiedis’ rock memoir heading to HBO
Cabler has taste for Red Hot Chili Peppers

By MICHAEL SCHNEIDER Daily Variety

Red Hot Chili Peppers frontman Anthony Kiedis is developing a series for HBO based on his unconventional, rock ‘n’ roll childhood.

Kiedis has partnered with Catapult 360 partners Marc Abrams and Michael Benson to create the series, tentatively titled “Scar Tissue.”

Abrams and Benson are scouting for a writer to pen the script, which will center on Kiedis’ relationship with his father, Spider, who sold drugs and mingled with rock stars on the Sunset Strip, all while aspiring to get into showbiz.

The show will begin with young Kiedis moving from Grand Rapids, Mich., to West Hollywood to live with his dad. But Kiedis’ father, having been raised in a tyrannical household, decided to go to the other extreme.

“He introduced me to the arts, to a more culturally magnificent life,” Kiedis told Daily Variety.

“But some of it was this heavy, adult matter that I wasn’t quite capable of digesting. … It was a very rich but kind of challenging period of my life. I was thrust into this adult mentality by age 11.”

Catapult 360 contacted Kiedis after Benson read the singer’s autobiography, also titled “Scar Tissue.” (Show is not based on the book, however, which focused more on Kiedis’ life as a rock star.) Abrams and Benson sat down with Kiedis, who told them he wrote the memoir specifically to express himself on his early experiences with his father.

“To be able to look at a very famous figure and get an origin story, to see the pieces of the puzzle that put him on the path to fame — it became very clear that this was a special project,” Abrams said.

The show will also center on West Hollywood and Los Angeles in the early 1970s, including the rock stars encountered by Kiedis and his father (who, according to lore, was a drug dealer for the Who and Led Zeppelin, among others).

Kiedis plans to be heavily involved in the project and is regularly corresponding with his father, who now lives in Portland, to record memories of their life 30 years ago on Palm Avenue in West Hollywood.

“I love mulling over all this raw material,” he said. “(My father’s) into it too. He sees it as our last great hurrah. For us to be reconnecting to construct these memories — the women and the rock bands and the doormen of these clubs — is exciting.”

Kiedis also is mulling the possibility of narrating the show (which is being developed as an hourlong drama with comedic elements) and even making cameos from time to time.

As for Abrams and Benson, the project reps their first major splash since parting ways with NBC, where they’d exec produced the comedy pilot “Zip.” (NBC parted with the duo partly because of Abrams’ relationship with Peacock exec veep Teri Weinberg).

Peabody winners Abrams and Benson, whose credits include “The Bernie Mac Show” and “Entourage,” founded Catapult 360 in 2006.

Abrams, Benson and Kiedis will exec produce “Scar Tissue” along with Untitled Entertainment’s Jason Weinberg. Also attached is Untitled’s Laura Rister.

 • psycho

  Csak én gondolom ezt az egészet szánalmasnak? Mindenki értelmesen tölti el a drága szünidőt, erre mit csinál ez a jóember? Váh, nem elég a könyv. Film is kell, végülis. Sztem pont ez hiányzott mindenkinek…

 • makaroni

  Sztem is az…lassan teljesen beáll ő is az ilyen hülye holywoodi sztárocskák közé.

 • atika85

  Nem tudom ezen miért akadtok ki, eddig is ezt csinálta, pózolt, ő volt a tipikus szépfiú, a lányok megvesztek érte, eddig sem az volt, hogy minden idejében akkor zenét csinál. Meg ő mit csinálna? Szólólemezt? Ugyanmár…

 • maroo

  engem érdekel a cuccli, csak a felét sem értem a hablatyolásnak. van konkrétum ? tuti elindul a dolog ? miért értem én ezt úgy, hogy egy órás film lesz és miért van magyarul az kiírva, hogy sorozat ? 🙂
  ja és szerepelni is fog benne, vagy csak kommentálni ? vissza mennek az időbe, vagy csak ilyen jelenidőbeli visszaemlékezés ? 🙂 várom a válaszokat :))

 • atika85

  A hírben is sorozat van írva.

 • zani87

  maroo: “series for HBO” ennél konkrétabban nem mondhtanák, hogy sorozat 😀

 • Matesz

  Én olvastam a könyvet és nekem nagyon bejött az egész sztori, én személy szerint nagyon kiváncsi vagyok rá.

 • zsó

  A lényege az, hogy megkeresték ezek az akárkik hogy szeretnének sorozatot csinálni a gyerekkori élményeiből, és ő igent mondott mert hogy ez mennyire izgalmas időszak volt meg szeret rajta töprengeni. Ő nem szerepel benne mint színész (max. néha) viszont lehet h ő lesz a narrátor meg egyébként is benne lesz a készítésben.

  Amúgy szerintem is túl sok már ez..bár ha egy olyan sorozatot csinálnának, aminek csak az alapötlete hogy egy kissrácot bedobnak a drogok meg ilyesmi közé, az még izgi lenne. De újra feldolgozni azt amit leírt a könyvben, nemtom minek, még ha ki is maradtak részletek…

 • dömsö

  ollé, elbonosodás után az új fogalom az elkiedisesedés.
  engem mondjuk mostmár sokkal jobban érdekelne John vagy Flea élete, Anthonyéból elég már.

 • szergei

  hmm őszintén szólva, ha egy normális sorozat lesz, ami tényleg anthony életéről fog szólni, (ofkorsz drámai vonulatokkal) nem pedig ilyen “entertainment” termék lesz akkor jó is kisülhet belőle. Egyébként meg simán el tudok képzelni egy anthony szólólemezt. 60as évekbeli beach boysos sunshine california dalokkal. 🙂

 • Balázs

  nem tudja valaki hogy mikor kezdik el vetíteni, vagy egyáltalán elkezdték-e már forgatni? 😀

 • atika85

  Azért kíváncsi lennék mit hoznak ki majd belőle, bár ha a Showtime készíteni (Dexter, Californication, Weeds, stb…) akkor nyugodtabb lennék, az már fél garancia a jó és rendhagyó sorozatra, de azért a HBO is tud alkotni, bár mintha nekik nem lenne ebben a témakörben sorozatuk.

 • maroo

  tudorok, törtetők, elit alakulat, stb. nekem nem kell ennél jobb garancia

 • flower

  Hát nem tudom, jobban örülnék ha inkább zenélne, de ha tényleg megcsinálják akkor fogom nézni. Mikortól várható, hogy elkezdik?

 • chilips

  jobb volt 8-9 éve:csak zenéltek, mi pedig hallgattuk…Visszasírom azt az időszakot, amikor a kevesebb hír több volt..

 • zsó
 • tszilard91

  szerintem ez a dolog rendben van mert tanulságos történet és sok fiatalnak segíthet, bár sztem is jobb lenne ha csak a sztori fő vonalai maradnának más szereplőkkel de anthony azért ahoz túl büszke

 • atika85

  http://comment.blog.hu/2008/11/15/szex_drog_rakenroll

  Kommentek közül csak egyet:

  ha a One Hot Minute, esetleg a Californication után Kiedis vagy Frusciante túladagolja magát és az RHCP megszűnik, ma félistenek, ha meg így folytatják, szétbasszák az életművüket

  Érdekes meglátás…

 • Adrián

  ezt nemértem:S:S de elég hülyeségnek tűnikXD:D:D

 • Bigmate

  Szasztok.

  Értem én a bevágott kommentet. És valamilyen szinten egyetértek vele. Én elég nagy rhcp rajongó vagyok, már hallgattam az összes lemezüket (nem végighallgattam, csak hallgattam), olvastam róluk könyveket, rengeteg internetes anyagot, esszét írtam a biojukból s a többi… És én is hirtelen megörültem, amikor olvastam a hírt, hogy a Scar Tissue-t megfilmesítik/megsorozatosítják. De aztán egyből eszembe jutott, hogy a Chilitől ma már hetente kapom az ingyenes hírleveleket, hogy vegyek ilyen pulcsit, meg olyan pólót valami rettenetesen pofátlanul magas áron, de még magasabb árért ki is küldik. És ha belegondoltok, semmi újat nem lehet hallani arról, hogy éppen zenélnek-e, vagy mi. Tudtommal a Stadium Arcadiumnak nem volt akkora egyértelmű elismerése, hogy megengedhessék maguknak megint a többéves luxust, a semmittevő vakációt. Szóval megint csak a merchandise, meg a merchandise, és semmi zene. Szóval ők is elpoposodtak, csak éppen nem zeneileg. Amúgy várom a sorozatot, csak kicsit visszaszállhatna a földre a banda. Ne filmezzenek, meg írjanak, meg a franc tudja, hanem kamera helyett inkább ragadjanak mikrofont, meg gitárt, meg basszert, meg dobot, aztán mostmár hadd szóljon. Mert különben télleg aktuális lesz az életműszétbaszó titulus.

 • atika85

  Helló!

  Tévedsz, hogy nem lett sikeres az SA. Az eddigi legsikeresebb lemez lett, többszörös platina és arany, első héten majdnem félmillió darab kelt el belőle, az első helyen debütált a Billboard 200-as listáján (az első Chili lemez ami ezt elérte), 2006ban ez volt a legkelendőbb lemez, 6.119.975 fogyott belőle abban az évben. A Snow kislemezét még ki sem adták, de már fent volt a Billboard listáján, a koncerteket zabálták az emberek, még a Beatlest is megelőzte az össz nézőszám tekintetében.
  Ha mostantól semmit sem csinálnának akkor is halál nyugodtan eléldegélnének ebből a pénzből.

  Semmi zene?
  John most fogja kiadni a szóló albumát. Flea szintén szóló lemezén dolgozik, nem kisebb névvel mint Patti Smith, Chad két bandában is tevékenykedik, mindkettő lemezzel készül, az egyetlen aki csak van, az Ant.
  Évek óta nem pihentek, mióta John visszajött, egy fél év volt amikor nem volt koncert kb, volt olyan év amikor több mint száz fellépésük volt, közben ne felejtsük el, hogy rengeteg vendégszereplésük is volt, egy kicsit most ők is pihenhetnek.

 • CinaZ

  de ez halali fennallasuk ota az elso ev amikor nem adott koncertet egyutt a banda 😀

 • atika85

  Jah, és azt kifelejtettem, hogy összesen több mint 50 millió lemezt adtak el az SA előtt, ami azóta nőtt minimum 6 millióval, és azóta eltelt még két év, úgyhogy akár a 60 milliót is elérheti az eladások száma.